Arbeidsliv

LO-sekretær, Peggy Hessen Følsvik, mener vi ikke er i mål med likestillingen i arbeidslivet.

LO: – Ikke i mål med likestilling

Vi har oppnådd mye, men har ikke kommet i mål, mener LO-sekretær Peggy Hessen Følsvik

Publisert Sist oppdatert

LO referer til uttalelsen på sine hjemmesider. Uttalelsen kom under familie- og kulturkomiteens høring om likestillingsmeldingen.

Komiteen inviterte til åpen høring om «Likestilling i praksis – Like muligheter for kvinner og menn (Meld. St. 7 (2015-2016)». Stortingsmeldingen omhandler likestilling mellom kvinner og menn, og drøfter likestillingsutfordringer på områder som oppvekst og utdanning, arbeidsliv, vern mot vold og overgrep, næringsliv, helse og Norges internasjonale arbeid med likestilling.

LO påpekte viktigheten av et trygt og organisert arbeidsliv, der hele og faste stillinger er hovedregelen.

Hessen Følsvik kom også med en advarsel til politikerne: En generell arbeidslivspolitikk i retning av flere midlertidige stillinger og økt makt til arbeidsgiver, vil undergrave de ordningene vi allerede har på plass og svekke likestillingen.

– De tiltakene som vedtas må fundamenteres i prinsippet om faste, hele stillinger, og målet må være å jevne ut det kjønnsdelte arbeidsmarkedet og ulik fordeling av lønnet og ulønnet arbeid mellom kvinner og menn, i familien og arbeidslivet, sa Hessen Følsvik.

I oktober 2015 kom regjeringen med forslag til ny likestillings- og diskrimineringslov.

– I høringsnotatet skriver regjeringen at de vil styrke likestillingen, men dette forslaget fører til det motsatte, mener Hessen Følsvik.

Powered by Labrador CMS