Ledelse

Illustrasjonsfoto: Unge mennesker ønsker at sjefene deres skal ha integritet og være effektiv på beslutningstaking

Millennials vil at sjefene deres skal ha disse 10 karaktertrekkene

Virksomheter prøver desperat å tilpasse sin bedriftskultur og lederstil for å imøtekomme behovene til generasjonen i alderen 18 til 35 år.

Publisert Sist oppdatert

Generasjon Y, også kalt millennials, er ventet å utgjøre en tredjedel av den globale arbeidsstyrken innen 2020, skriver World Economic Forum. Bedrifter ønsker derfor å legge best mulig til rette for at denne generasjonen skal blomstre i deres virksomheter.

Les også: Ny rapport mener å avlive myter om «millennials»

The World Economic Forum intervjuet mer enn 26,000 millennials for deres årlige Global Shapers Community rapport. Her spurte de om synspunkter på alt fra verdensøkonomien til teknologi og innovasjon, og arbeidsliv og jobber.

Millennials:

Generasjon Y, også kalt Millennials, er ikke en klart definert gruppe, men gjerne født mellom 1983 og 1999. Disse har ikke opplevd verden uten internett, og er en svært attraktiv målgruppe for annonsører, medieselskaper og ikke minst, handelsnæringen.

Denne generasjonen sjekker mobilen utallige ganger daglig og leser gjerne nyheter via sosiale medier.

Kilde: OHF

Det er avgjørende for arbeidsgivere å vite hva millennials vil ha og forventer fra en ny arbeidsplass. For å få mer innsikt om denne generasjonen, ble de unge menneske spurt ut om hva slags karaktertrekk de ser etter i en leder. god implementering

Dette er de 10 viktigste karaktertrekkene millennials ser etter i en leder:

  1. Integritet/ærlighet.
  2. Tar raske beslutninger og er god på implementering.
  3. Flink til å kommunisere.
  4. Effektiv på å ta avgjørelser.
  5. Aksepterer og oppfordrer til mangfold og behandler alle likt.
  6. Kreativ og effektiv når det gjelder å utforske andre muligheter.
  7. Har en varm tilnærming og empati for andre.
  8. Vilje til å lære fra andre.
  9. Deltar i å få jobben gjort.
  10. Selvmotivert med en positiv holdning.

Mer enn en tredjedel svarte at verdsatte integritet og ærlighet i en leder. Den nest viktigste karakteristikken var å implementere avgjørelser på en effektiv måte, etterfulgt av det å være flink på å kommunisere. Nummer fire var å være effektiv på beslutningstaking.

Litt over en fjerdedel svarte at det å akseptere og oppfordre til mangfold and behandle alle likt, også var viktig.

Om undersøkelsen: The Global Shapers Annual Survey er en av de mest geografisk spredte undesøkelsene av millennials. Respondentene kom fra 170 ulike land og områder og var mellom 18 og 35 år. 45 prosent av de spurte var menn og 55 var kvinner. En tredjedel av mellom 22 og 26 år.

Powered by Labrador CMS