Samfunn

Anniken Huitfeldt (Ap) og Jonas Gahr Støre på vei ut fra forhandlingsmøtet om Forsvarets langtidsplan mandag morgen.

– Mot forsvarsenighet mellom Ap og regjeringen

Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet er langt på vei enige om en langtidsplan for Forsvaret, ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

Han ber regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF «rydde opp» i prosessen rundt 2017-budsjettet, som de fire borgerlige partiene nå forhandler om.

– Ap og regjeringspartiene har kommet langt, og jeg tror vi ser enighet om hovedtrekkene i langtidsplanen. Vi har tatt ansvar for det, for det trenger landet. Vi kan ikke ha vingling rundt langtidsplanen for Forsvaret, sier Støre.

– Mellom regjeringspartiene og de to samarbeidspartiene er det uenighet om hvordan de skal håndtere budsjettprosessen for 2017. Det kan ikke vi sitte og bidra til. Ap får avvente at de fire partiene og statsministeren rydder opp i det, legger han til.

Støre forlot mandag morgen etter kort tid et møte med de fire andre partiene, som ble sittende samlet for å diskutere forsvarsbudsjettet for 2017. Forhandlingene av langtidsplanen for Forsvaret berører nemlig 2017-budsjettet, noe som har komplisert prosessen.

Ap og regjeringspartiene er nå langt på vei enige om å øke rammen for neste års forsvarsbudsjett med 300 millioner kroner og samtidig gjøre omdisponeringer for 70 millioner, etter det NTB forstår. Men for å godta den økte rammen, krever samarbeidspartiene innflytelse over hva pengene skal brukes tid. Stikkord er økt prioritering av Hæren og Heimevernet.

Powered by Labrador CMS