Arbeidsliv

En av fire unge innvandrerkvinner er sysselsatt gjennom arbeid eller skole. Her fra norskopplæring for alle kjønn i voksen alder i Sandvika.

Nesten halvparten av unge innvandrerkvinner mangler sysselsetting

Fire av ti unge kvinnelige innvandrere er ikke i arbeid eller utdanning.

Publisert Sist oppdatert

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at svært mange unge kvinnelige innvandrere sliter med å komme seg i arbeid eller skolegang.

Rapporten baserer seg på tall fra 2014, og sammenligner følgende grupper i alderen 16 til 34 år: innvandrere, norskfødte med innvandrerbakgrunn og majoritetsbefolkningen.

Tallene viser blant annet at norskfødte kvinner med innvandrerforeldre i langt større grad kommer seg inn i arbeidsmarkedet eller utdanning enn førstegenerasjonsinnvandrere. Blant nøkkelfunnene er følgende:

  • 60,5 prosent av kvinnelige førstegenerasjonsinnvandrere i alderen 16 til 34 år har arbeid eller skole å gå til.
  • 72 prosent av kvinner i alderen 16 til 34 år er sysselsatt gjennom arbeid eller utdanning.
  • 87 prosent av kvinner i majoritetsbefolkningen i den omtalte aldersgruppen er sysselsatt gjennom arbeid eller utdanning.

– Når det gjelder kjønnsforskjeller i aktivitetsnivå, går det også et skille ved 25 års alderen. I aldersgruppen 20 til 24 år er kjønnsforskjellene minst. Blant dem med fullført utdanning utover obligatorisk nivå er det tilnærmet full likestilling mellom kjønnene uansett innvandrerbakgrunn, heter det i SSBs oppsummering.

Powered by Labrador CMS