Samfunn

NHHs siste valgte rektor, professor Frøystein Gjesdal.

NHH får ansatt-rektor

NHH endrer ledelsesmodell fra valgt til ansatt rektor og ekstern styreleder. To av de tre faglig ansatte i styret stemte mot.

Publisert Sist oppdatert

Endringen ble vedtatt i styremøtet torsdag og den nye ledelsesmodellen trer i kraft 1. august 2017.

I en pressemelding fra høyskolen går det frem at flertallet på 9 av de 11 styremedlemmene bestod av rektor, de to studentene i styret, de fire eksterne styremedlemmene, en representant for de vitenskapelig tilsatte og representanten for de administrativt tilsatte.

Det betyr at de to som var motstanderer av å gå bort fra valgt rektor, var representanter for NHHs fagstab.

Ifølge pressemeldingen var det særlig verdien av et bredere rekrutteringsgrunnlag som ble vektlagt når valget falt på ansatt rektor. Sikring av faglig legitimitet blir også løftet frem av flertallet.

Et annet tema i debatten var endringene i konkurransesituasjonen, og behovet for å raskere beslutningsprosesser og helhetlig ledelse. Den nye ledelsesmodellen vil gi en mer samlet ledelse med ansvar for hele den adminstrative og faglige delen av virksomheten, ifølge flertallet av styremedlemmene.

Ansatt rektor og ekstern styreleder var stridstemaene under konflikten på Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås nylig.

Powered by Labrador CMS