Ledelse

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) forteller at styrelederne i de største norske selskapene er kalt inn på etikkurs av departementene.

Norske styreledere skal på etikkurs

Har blitt kalt inn av departementene.

Publisert Sist oppdatert

Det sier stortingsrepresentant for SV, Torgeir Knag Fylkesnes, i et intervju med Dagens Perspektiv.

Han kan avsløre at Næringsdepartementen nå har kalt inn styrelederne i mange av de største selskapene i Norge til etikkurs i juni. Bakgrunnen er skatteparadisskandalen som nylig ble rullet ut.

Fylkesnes sier til Dagens Perspektiv at etikkurs generelt er en bløff, dersom de ikke begynner på toppen i organisasjonene, og at ledelsen tar arbeid med reelle etiske problemstillinger alvorlig.

– Jeg vet ikke hvem som skal holde dette kurset, men jeg blir overrasket om de fremste etikkforskerne er involverte. Det blir nok konsulentene som kommer, smiler han.

Torgeir Knag Fylkesnes er medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Agenda: korrupsjon

Næringsdepartementet bekrefter at styrelederne i 30 av de største selskapene er invitert til et møte om korrupsjon i juni.

– Det har den siste tiden kommet frem flere saker om korrupsjon og etiske problemstillinger i bredere forstand. Som eier stiller vi tydelige forventninger til selskapenes arbeid med samfunnsansvar. Jeg ønsker en status på hvordan selskapene jobber for å forebygge korrupsjon, og har derfor invitert styrelederne i selskapene under mitt departement til et møte, skriver næringsminister Monica Mæland på regjeringens hjemmesider.

Næringsdepartementets kommunikasjonsavdeling forteller at departmentet også har invitert til et seminar i oktober. Nærings- og fiskeridepartementet arrangerer av og til seminarer for styreledere i selskaper med statlig eierandel. Endelig tema og detaljer for møtet i høst er ikke avklart ennå.

Powered by Labrador CMS