Nyskaping

Glad gjeng: Byråd for næring i Oslo, Gerir Lippestad (nr. to fra høyre) markerte sammen med en glad gjeng i og rundt Tøyen Start Up Village oppstarten for den nye innovasjonsarenaen på Øslo Øst.

Oppstart for Tøyen Startup Village

Med Schibsted Vekst med på laget, kunne Tøyen Start Up Village torsdag erklære seg som etablert. – Tøyen er på god vei til å bli en ekte, nyskapende og berikende oppstartsarena for Oslo, sier næringsbyrård I Oslo Geir Lippestad.

Publisert Sist oppdatert

Lippestad og byrådet har tildelt Tøyen Start Up Village (TSV) rundt en million kroner for å komme i gang. Og torsdag ble oppstarten markert på Tøyen

TSV har som formål å styrke etablering og utvikling I Oslo, og bidra til vekst, entreprenørskap, byutvikling, forskning og utvikling på Tøyen. TSV er et «non- for profit» AS, som innebærer at det ikke skal tas ut utbytte men at eventuelle overskudd skal bidra til nye arbeidsplasser og steds- og byutvikling i og rundt Tøyen, heter det i en pressemelding.

Høgskolen i Oslo og Schibsted Vekst

Med på laget er både små og store bedrifter, private næringer, offentlige organisasjoner, ildsjeler og akademiske miljøer. Blant annet har Høgskolen i Oslo og Akershus meldt sin interesse for å ha prosjektplasser i oppstartslandsbyen. Når innovasjonsfabrikken Schibsted Vekst når etablerer seg på Tøyen sammen med TSV, vil Oslo få en unik arena for innovasjon og næringsutvikling, mener næringsbyråd Lippestad.

– Vi ønsker å drive en aktiv og involverende næringspolitikk. Jeg håper TSV vil bidra til et økt samspill mellom store og små bedrifter. Tøyen er på god vei til å bli en ekte, nyskapende og berikende oppstartsarena for Oslo lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Geir Lippestad.

Byutviklingslab

– Det å satse bredt på byutvikling vil være sentralt for TSV. Vi vil derfor legge vekt på dette når vi setter sammen aktørene i TSV. Vi vil ha tverrfaglige miljøer av grundere, akademia og større virksomheter men med et gjennomgående tema, nemlig byutvikling, sier styreleder i Tøyen Startup Village, Fredrik Syversen i IKT Norge.

Om Tøyen StartUp Village (TSV)

  • Det var som et innspill til Innovasjon Norges worskshop Drømmeløftet at IKT Norge i 2015 introduserte ideen om Tøyen Startup Village.
  • Ideen ble videreutviklet i samarbeid med Oslo kommune, Entra og private ildsjeler.
  • TSV har tre fysiske lokaler på Tøyen som åpner i september 2016: Torget – resepsjon for TSV og mini-arbeidsfellesskap med servering, Hagegata 23 – et 1200 m2 arbeidsfellesskap innen byutvikling, med både enkeltplasser, studioer og arbeidsmiljøer for FoU-aktører, Auditoriet – eventlokale med plass til opptil 400 personer.
  • Formell åpning av Tøyen Start Up Village skjer i september 2016.
Powered by Labrador CMS