Aktuelt

Keith Richards og The Rolling Stones besøker Cuba 25. mars for å holde en stor gratiskonsert i landet for første gang.

Rockelegender og amerikansk president bygger broer

The Rolling Stones holder gratiskonsert i Havana, mens president Barack Obama besøker Cuba med et baseball-lag på slep.

Publisert Sist oppdatert

25. mars holder The Rolling Stones en banebrytende gratiskonsert i Cubas hovedstad Havana. Konserten går av stabelen på Ciudad Deportiva de la Habana, og blir den første utendørskonserten i landet med et britisk rockeband. Det skriver bandet på sine hjemmesider.

Stones, som for tiden er på turné i Sør-Amerika, på sin America Latine Olé Tour, har hittil besøkt Santiago, Buenos Aires, Montevideo, Rio De Janeiro og Sao Paolo. Konserter i Porto Alegre, Lima, Bogota og Mexico City gjenstår før bandet trer inn i Castros Cuba for første gang.

I tillegg til å spille vil bandet også bistå med musikkinstrumenter og utstyr donert av de beste utstyrsfabrikantene, noe som kommer cubanske musikere innen alle genre til gode, melder bandet.

– Vi har opptrådt på mange spesielle plasser i løpet av vår lange karriere, men dette showet i Havana vil bli en milepæl for oss, og vi håper det også blir det for våre venner i Cuba, sier bandet i en uttalelse.

Mer storfint besøk

Noen dager i forkant besøker den amerikanske presidenten Barack Obama Cuba. Det offisielle besøket er det første av en amerikansk president på nesten 90 år.

Med seg har han baseball-laget Tampa Bay Rays, som skal spille kamp mot det cubanske landslaget.

– I denne tiden med store historiske forandringer er vi virkeleg glade for den konstruktive rollen idretten kan spille. Det blir interessant å bli kjent med de rike baseballtradisjonene på Cuba, seier MLB-kommisjonæren Robert Manfred i en presseuttalelse.

Det er første gang på 17 år at et amerikansk Major League-lag spiller kamp på Cuba.

– Vi har fortsatt våre uenigheter med den cubanske regjeringen, noe jeg skal ta opp direkte. USA vil alltid stå for menneskerettigheter verden rundt, sa Obama da besøket ble annonsert.

Powered by Labrador CMS