Innovasjon Norge vil satse sterkere i nord, blant annet på Svalbard. 

Foto

Dreamstime.

Satser i nord med Innovasjon Norge Arkitis

Publisert: 17. juni 2016 kl 10.08
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.58

Innovasjon Norge Arktis vil omfatte kontorene i Tromsø, Alta og Vadsø, samt prosjektkontoret på Svalbard. Kontoret skal ledes av direktør Linda Beate Randal, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Dette er først og fremst et grep for å gjøre Innovasjon Norge mer relevant gjennom å styrke felles kompetanse og samarbeid der målet er å utløse de næringsmessige fortrinnene som ligger i og utenfor de to nordligste fylkene våre og på Svalbard, sier Per Niederbach, divisjonsdirektør for Regioner og finansiering i Innovasjon Norge.

Samlingen av kontorene er også en respons på ulike regjeringers mangeårige satsing på nordområdene, heter det.

Fra myndighetenes side er Nordområdene allerede omtalt som Norges viktigste utenrikspolitiske interesseområde. Denne ambisjonen gjenspeiles også i navnevalget for det nye regionkontoret; Innovasjon Norge Arktis. 

– Navnevalget reflekterer ikke minst at vi lever og virker i et område som er en del av Arktis. Jeg har stor tro på at Innovasjon Norge Arktis vil kunne bli den overbygningen næringslivet i regionen trenger i en spennende og viktig tid fremover, sier Linda Beate Randal, som fra 1. juli går inn som direktør for det nye regionkontoret. Hun leder i dag Innovasjon Norges kontor i Finnmark, skriver Innovasjon Norge i pressemeldingen.

Kontorene i Tromsø, Vadsø, Alta og prosjektkontoret på Svalbard vil etter samlingen bestå som før.

 

Saken fortsetter under annonsen