Det skal ikke være lett å være kjendis. Det har blant andre disse tre fått kjenne.

Foto

NTB scanpix

Selfietoppen: Samfunnstoppenes famlende steg

Publisert: 11. juli 2016 kl 11.46
Oppdatert: 26. juli 2016 kl 12.18

Det blåser på toppene, men det er ingen grunn til å se ned. Vi observerer samfunnstoppenes famlende steg. I ukene framover vil vi presentere de som etter første halvår har muligheten til å komme seg inn på listen.

Rull over bildene for mer informasjon.

Jan Davidsen

– Sugen på en pensjoniststreik

 

Jan Davidsen, den tidligere slagbjørnen i Fagforbundet, er nå blitt leder for Pensjonistforbundet. Han vil at pensjonistene skal kunne få ta seg en real streik i blant. De har god tid til det, men det er ingen arbeidsgivere som skjelver om de truer med streik. Derfor vil han at de skal få andre arbeidstakere til å streike for seg. Ingen forbund har meldt sin interesse for å påta seg streikeoppdrag selv om pensjonistene sikkert vil betale godt.

 

Saken fortsetter under annonsen

Idar Vollvik

– En tipser av dimensjoner

 

Idar Vollvik vet alt om å være søkk rik og fullstendig blakk. Han tjente hundrevis av millioner på salget av Chess og tapte minst like mange millioner på å spekulere i aksjer. Men da han hadde nok av gryn, var han rausheten selv. For et par år siden traff han en ung mann i Bergen som kastet seg rundt halsen hans. -«Idar, du finansierte hytta mi». Han hadde vært kelner på et utested hvor jeg var fast gjest og hvor jeg ga mye tips, forklarer Vollvik til Dagbladet. Han aner ikke hvor mye tips han kan ha gitt, men sier at han uansett ikke angrer.

Dag Erik Pedersen

– En mann blant mannlige mestere

Saken fortsetter under annonsen

 

Hver eneste gang er det en mann som vinner Mesterne Mester. Det er nummeret før Likestillingsombudet griper inn og sørger for at en kvinne danker ut alle mennene. Hos programleder Dag Erik Pedersen er det ikke mye hjelp å få. «Det går ikke an å legge inn strikkeøvelser i konkurransen for å få det til heller», sier han til Dagbladet.

 

Tina Bru

– Med barnepassere på hver hånd

 

Tina Bru i Høyre tenker nytt når det gjelder permisjon for å passe barn før de kommer seg i barnehagen. I dag er det mor og far som deler på permisjonen. Hun ser for deg at også besteforeldre få permisjon for å se til den oppvoksende slekt. Hvorfor ikke? Og hva med tanter og onkler? Og det finnes garantert arbeidsledig som kan ta i et tak. Det burde være mulig å levere inn barn på Nav. Der er det alltid noen som står i kø uten å ha noe spesielt å drive med.

 

Saken fortsetter under annonsen

Erna Solberg

– Med and på deling med Jens

 

Ei and installert seg i hagen som hører til statsministerens bolig i vår. Erna Solberg spør på sosiale medier om det er Jens Stoltenbergs «Veranda» som er kommet tilbake og at de på en måte har den på deling. Slik er det nok når det gjelder ender. Ikke en gang statsministere har hver sin and. Når det gjelder høner, er det imidlertid slik Lars Sponheim har slått uttrykkelig fast: «Hver mann sin høne».

 

Sophie Elise Isachsen

– Fant plass for Støre også

Saken fortsetter under annonsen

«Det ble en fin samtale, men nå skal det jo sies at han ikke overraskende er veldig politiske korrekt. Ikke slik som med meg med andre ord som bare sier alt som faller meg inn uten å tenke,» skrev hun på bloggen sin etter at Jonas Gahr Støre hadde vært så heldig å få møte henne.

I vår har dessuten unge frøken Isachsen markert seg ved å sørge for at puppen er plassert på rett sted når det gjelder. Da hun mottok to priser under Vixen Blog Awards viste hun puppen. Cecilie Asker breiet seg over en helside i Aftenposten om den store begivenheten: «Å hevde at slagkraften i Sophie Elises pupp er mindre enn i en annen pupp fordi den inneholder mer saltvann enn fett, er ikke bare fordomsfullt, det er også bakstreversk». 

 

Kjetil Siem

– Millioner på få sekunder

 

Kjetil Siem har sluttet som generalsekretær i Norges Fotballforbund for å jobbe tett sammen med FIFA-president Gianni Infantino i Zürich. Det brøt ikke ut noen landesorg i fotball-Norge over oppsigelsen. Flere trakk et lettelses sukk, for det er etter hvert blitt et problem at Siems lønn har økt til 2,7 millioner kroner hvert eneste år. Hva Siem tjener i det nye jobben, er ikke kjent.

– Vi brukte ikke veldig lang tid på det, for å si det sånn. Det var kanskje 5-6 sekunder, sier Siem til NRK. Her kan det være snakk om nærmere en million i sekundet.

Saken fortsetter under annonsen

 

Eivind Trædal

– Med ekstra fri på toget

 

De to turtelduene i Miljøpartiet de Grønne, Lan Marie Nguyen Berg og Eivind Trædal, reiste helt til Barcelona med tog i påskeferien. Det går jo med fryktelig mye tid når en skal ta tog over lange avstander istedenfor å fly. Den slags er det lett å gjøre noe med ifølge  Trædal. Han vil at de som bruker toget til feriereiser, bør får noen ekstra fridager. De som sykler i ferien, bør kunne få enda mer ekstra fri.

 

Maria Mena

– Lover full åpenhet

 

Maria Mena har ikke kjæreste for tiden. Det bør landets befolkning har fått med seg. «Kjære Norge; jeg kommer til å si fra når jeg får meg kjæreste», sier hun til VG. Veldig praktisk, ikke minst for tabloid-redaksjonene som slipper døgnkontinuerlig overvåkning av artisten. Og folk slipper å grave og spørre. Inntil vi hører noe er hun singel. Alle blir varslet når hun finner en ny.

 

Jenny Klinge

– Distraksjonens ansikt

 

NRK kan fortelle at Klinge er så pass distre og skal ha prøvd å lade mobilen i sentralstøvsugeren på Stortinget. Hun har konstant problemer med å huske hvor hun setter bilen fra seg. I følge statskanalen skal hun også ha kjørt med trusa på skulderen. Det er noe urovekkende. Folk som i farten surrer med trusene, er en potensiell bombe for partiet. Partileder Trygve Slagsmål Vedum, som stortingspresident Thommessen kaller ham, har mye å passe på.

 

Magne Raundalen

– Til angrep på løvematen

 

I vår ble det observert en hel sebra uten hode i Dyreparken i Kristiansand. Det var middagsmaten til løvene folk fikk øye på. Barnepsykolog Magne Raundalen gjorde det klart at den slags er både grotesk og forkastelig og det er ikke naturlig for barn å se den slags. Det har han selvsagt helt rett i. I en tid hvor foreldre skriker opp om de ser ei død mus, er en hel sebra sterke saker. Men løver er nå løver. De vil ha skikkelig mat.

 

Per Sandberg

– Klar for nye slag

 

«Kall meg gjerne dum, men jeg mener jeg er svært intelligent». Når ikke andre skryter av Per Sandbergs intellektuelle kapasitet, får han gjøre det selv. Da avisa Fiskaren antydet at fiskeriminister Per Sandberg hadde gitt en ekstra torskekvote til en sambygding, eksploderte ministeren. Han fant seg ikke i antydninger om at han var korrupt. «Vi var redd slaget skulle komme», uttalte redaktør Øystein Hage med et smil. Den slags er ikke å smile av. Sandberg er en handlingens mann. Han er ikke dårligere enn Tormod Hermansen som en gang tuppet en innpåsliten journalist i ræva.

 

Sylvi Listhaug

– Strålende og gjennombruddshissig

 

Regjeringen synes Sylvi Listhaug gjør det strålende som innvandrings- og integreringsminister. Listhaug selv mener nok det samme. I vår fikk hun også et gjennombrudd på amerikansk TV etter at hun hoppet i sjøen for å oppleve hvordan det er å være flyktning, ifølge mediene. Det hjalp ikke at Listhaug forklarte at det ikke var det som var meningen. Saken var så god at mediene ikke orket ta livet av den.

 

Jørn Andersen

– Nord-Koreas nye håp

 

Jørn Andersen skal prøve seg som trener for Nord- Korea et års tid. «Fytti grisen», sier Otto Ulseth VG som var Egil «Drillo» Olsens assistenttrener i Irak i hine hårde dager. Han vet hva han snakker om. «Vinn fotballkamper. Da ordner det meste seg», er Drillos råd for å overleve i et av verdens hardeste og mest isolerte diktaturer. Taper han flere kamper på rad, er bare å hive seg på første flyet hjem før president Kim Jong-un kommer på den tanken at Andersen er en fordømt imperialist og lakei for amerikanerne.

 

Per-Mathias Høgmo

– Minutter unna suksess

 

Etter at EM-plassen i fotball-EM glapp etter tapet mot Ungarn, gikk landslagssjef Per-Mathias Høgmo enten i kjelleren eller i hi. Borte var han i alle fall. I vinter kom han endelig på banen igjen og kunne fortelle til NRK «vi var 17 minutter unna å vinne EM-gruppa». Han kan selvsagt ikke love at vi kommer til VM i Russland, men mange minutter bak skal de i alle fall ikke bli. Norge slo Finland i årets første kamp. Det gikk med til sammen 90 minutter.

 

Erik Solheim

– Mot nye høyder

 

Erik Solheim valgte å søke stillingen som leder for FNs miljøprogram selv om han verken var kvinne eller kommer fra et utviklingsland. – Men samtidig er jeg er ubeskjeden til å mene at jeg er en sterk kandidat. Så vidt jeg vet er jeg den eneste som har vært både utviklings- og miljøminister, uttalte han til Bistandsaktuelt. Når han fikk jobben, skyldes det at han i søknaden la til at SV endte opp som en blek skygge av seg selv og at de rødgrønne tapte valget etter at han gikk ute av regjeringen. Underforstått; FN burde ikke gjøre den gedigen tabben å ikke la Solheim få jobben.

 

Toril Marie Øie

– Dama i Høyesterett

 

Dagens Næringsliv har intervjuet landets nye høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie. De har så visst ikke forsøkt å trette leserne med vanskelig jus. DN ville vite hvordan hun møtte sin mann, om hun har maskuline egenskaper, om hun ofte blir sint eller har fått vondt i hjertet av å ta en avgjørelse og om hun har skrevet dikt eller kjærlighetsbrev. Den slags har de visst glemt å spørre den avtroppende justitiariusen om. Men han var mann.

 

Jon Georg Dale

– Raskere enn posten

 

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) debuterte i Stortingets muntlige spørretime med å gi Stortinget feilaktig informasjon. Han refererte til et brev om skjerpet jordvern som først ble sendt ut en uke fra departementet en uke etter at Dale var i Stortinget. Dale må slutte med å tro at alle byråkratene er like kjappe som ham, ellers får han problemer med Stortinget. Dale er ikke bare kjappere enn de fleste. Han er også utstyrt med en spesiell luktesans. «Fjøslukt er som parfyme», uttaler han til Sunnmørsposten.

 

Anders Anundsen

– Klargjør eget selvbilde

 

Hvem en statsråd er og hva en kan føle seg som, varierer i stor grad. Da justisminister Anders Anundsen vandret rundt og lagde skrytevideo om alt han har fått utrettet, følte han seg som David Attenborough. De var ingen andre som syntes han lignet. Det er ikke alltid så lett å finne ut av hvem en er. Da kan det lurt på begynne med å slå fast hva en ikke er. «Jeg vet at jeg ikke er en drittsekk» sier Dagbladet Magasinet. Da kan folk notere seg det. Hvis Anundsen ikke blir trodd, kommer han til å lage film om det.

 

Sindre Finnes

– Ektemann med solid erfaring i å omgis statsministre

 

«For meg personlig har det ikke vært bare enkelt», sier statsminister Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes til Dagbladet Magasinet. Det er en grei og megetsigende oppsummerer av fjoråret som mann til en statsminister. Det finnes selvsagt menn som har det på samme måte selv om kona ikke er statsminister.

 

Marit Bjørgen

– Nå også med skiprins

 

Landet har fått en ny skiprins. Det har skidronning Marit Bjørgen sørget for. VG var selvsagt tett på saken og skrev følgende: «Marit Bjørgen har vært mor noen timer, men hun har i årevis vært åpen om at hun er svært glad i barn». Så fantastisk at den lille gutten har en mamma som både er god til å gå på ski og er veldig, veldig glad i barn.