Ledelse

Professor Signy Irene Vabo skal forske på lederskap i kommunene. Her overrekker hun en av delrapportene til kommunerform-utvalget til Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Skal forske på lederskap i kommunene

Publisert Sist oppdatert

Professor i statsvitenskap ved UiO, Signy Irene Vabo, er helt i startgropen med et nytt forskningsprosjekt om lederskap i kommunestyrene.

Prosjektet inngår i Forskningsrådets tiårige forskningsprogram DEMOS (Demokratisk og effektiv styring, planlegging og forvaltning).

– Politisk lederskap i dette prosjektet handler om hvordan kommunestyret kan gjøre en forskjell lokalt, forteller Vabo i en artikkel på nettsidene til KS.

Målet er at arbeidet ska kunne bidra til å øke forståelsen rundt hva kommunepolitikere kan gjøre gjennom sitt politiske arbeid for å utnytte sitt handlingsrom.

I prosjektet vil forskerne se nærmere på organiseringen og hva den har å si for det politiske lederskapet, og de vil undersøke hvilken forskjeller i lederskap.

Vabo var nylig leder for ekspertutvalget for kommunereformen. Utvalget foreslo i sine rapporter å slå sammen kommuner i Norge slik at de får minst 15.000 innbyggere.

Powered by Labrador CMS