Samfunn

MEDVIND ELLER MOTVIND? Donald Trump og påtroppende visepresident Mike Pence var definitivt i vinden da de ankom Indianapolis torsdag.

Trump vil straffe selskaper som flagger ut

Donald Trump lover å straffe selskaper som flytter virksomhet ut av USA.

Publisert Sist oppdatert

I sin første omfattende politiske tale etter presidentvalget understreket Trump torsdag behovet for å bevare arbeidsplasser i USA.

– Selskaper vil ikke lenger kunne forlate USA uten at det får konsekvenser, sa den påtroppende presidenten under et besøk hos air condition-produsenten Carrier i Indianapolis i delstaten Indiana.

Han lovet at det vil bli «veldig, veldig vanskelig» å flytte virksomhet utenlands. Talen ble holdt samtidig som Trump presenterte en avtale med Carrier, som har lovet å beholde arbeidsplasser innenlands.

Selskaper vil ikke lenger kunne forlate USA uten at det får konsekvenser

Seiersferd

Under valgkampen nevnte Trump en rekke ganger Carrier, som hadde planer om å kutte over tusen stillinger, legge ned fabrikken i Indianapolis og flytte produksjonen til Mexico. Nå skal selskapet ha lovet at minst 800 av de amerikanske ansatte får beholde jobbene.

Trump besøkte fabrikken sammen med påtroppende visepresident Mike Pence, som inntil nå har vært guvernør i Indiana. Besøket er del av en seiersferd til delstater som bidro til at Trump vant presidentvalget.

Lovet å bygge mur

I talen forsikret Trump at han kommer til å holde valgkampløftet om å bygge en mur langs grensa mot Mexico for å hindre ulovlig innvandring. Dette sto i kontrast til et intervju han ga etter valget, hvor han sa det kan hende det vil holde med et gjerde langs deler av grensa.

USAs påtroppende president opptrådte roligere i talen i Indianapolis enn på valgkampmøtene sine, ifølge nyhetsbyrået AP. Byrået mener likevel at talestilen ga assosiasjoner til «stream of conscious» – en litterær teknikk som går ut på å beskrive menneskers indre strøm av tanker.

Powered by Labrador CMS