Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Én bedrift varslet at de kanskje måtte permittere 2.500 i august

Ellers melder Nav om et stabilt lavt antall varsler om oppsigelser og permitteringer.

Publisert Sist oppdatert

Antallet varsler om oppsigelser og permitteringer Nav har mottatt for de åtte første månedene i 2017 er gått kraftig ned sammenlignet med samme periode i fjor.

I perioden januar til og med august i år har Nav mottatt varsler om mulige oppsigelser og permitteringer som berører 18 200 personer. Tilsvarende tall for de første 8 månedene i 2016 og 2015 var henholdsvis 32.300 og 30.000 personer.

Mulig streik

For august mottok Nav varsler som gjaldt totalt 3.400 personer. Én enkeltbedrift i Akershus varslet i august om at de kanskje måtte permittere 2.500 ansatte i forbindelse med varsel om mulig streik.

Foruten dette ene varselet gjaldt resten av varslene i august totalt 900 personer, noe som er et svært lavt antall.

– Selv om disse tallene kan variere mye fra måned til måned, har antall varsler om permitteringer og oppsigelser nå stabilisert seg på et lavt nivå. Mens de fleste av varslene i 2015 og 2016 gjaldt oppsigelser, ser vi nå at de fleste av varslene gjelder permitteringer, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Flest i Oslo

Oslo og Akershus er fylkene som har mottatt varsler om flest oppsigelser og permitteringer til nå i år, der varslene berørte henholdsvis 4.200 og 3.100 personer.

For Oslo er antall berørte personer det samme som i fjor, og i Akershus har det vært en økning på grunn av den varslede streiken.

Rogaland har opplevd den største nedgangen. Mens varslene for de åtte første månedene i 2016 berørte 10 400 personer, er det tilsvarende tallet til nå i år 2.500 personer.

Hedmark og Telemark er berørt i minst grad til nå i år. I begge fylkene har rundt 100 personer vært berørt av varsler om oppsigelser og permitteringer. I syv fylker mottok NAV ingen varsler i august.

Industrinæringen står for om lag en tredel av varslene til nå i år, men her er antallet berørte personer halvert sammenlignet med samme periode i fjor.

Transport og lagring har nest flest berørte personer, og dette kommer i all hovedsak av varselet som skyldtes mulig streik.

Powered by Labrador CMS