Arbeidsliv

Verdenskart over cyberangrep i sanntid.

Cyberangrep kan føre til økonomiske tap for din bedrift

74 prosent av virksomhetene har blitt utsatt for nettfiske og 68 prosent har gått på økonomiske tap som følge av den digitale snokingen.

Publisert Sist oppdatert

2017 er et år hvor vi har sett mange eksempler på hvor viktig det er å jobbe systematisk med cybersikkerheten i virksomhetene.

Nå pågår det et omfattende digitaliseringsarbeid i finansnæringen. En del av dette arbeidet finner sted i samspill med andre private aktører og offentlige etater. Dette vi gi betydelige gevinster for de involverte og for brukerne av digitale tjenester.

Samtidig ser man at arbeidet med driftsstabilitet og med bekjempelse av cyberkriminalitet må ha høy prioritet i den digitale verden.

Kunnskaps- og informasjonsdeling er viktige stikkord her. Som ledd i dette har Finans Norge støttet PwC sitt arbeid med å gjennomføre en undersøkelse om cyberkriminalitet i Norge og Danmark, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Flere er bekymret

Cyber Crime Survey er gjennomført av PwC med støtte fra Finans Norge og IKT-Norge. Her har 84 norske og 241 danske bedriftsledere, IT-ledere og sikkerhetsspesialister deltatt. Halvparten av respondentene kommer fra finansiell sektor.

Undersøkelsen viser at hele 61 prosent av de spurte er mer bekymret for potensielle cyberangrep mot deres virksomhet.

Det norske næringslivet har nå satt i gang ed håndtering av kravene i EUs nye personvernforordning – GDPR. Halvparten av deltakerne i undersøkelsen sier til vil investere i løsninger for å være i samsvar med GDPR.

Cybersikkerhet på lederagendaen

Med det økende trusselbildet og mer omfattende regulering er det overraskende at kun 38% av respondentene mener at ledelsen i høy grad har fokus på å oppnå riktig balanse mellom truslene organisasjonen står overfor og virksomhetens investeringer i cybersikkerhet.

«Dette er det viktig å ta tak i. En ledelse som ikke forstår cybertrusselen kan gjøre feilprioriteringer eller ta beslutninger som gjør at selskapets verdier kan bli utsatt for risiko,» skriver Finans Norge.

Organisasjonen mener at det må gjøres tiltak for å løfte kompetansen om cybersikkerhet i det norske samfunnet, helt fra grunnskolen og hele veien til styrerommet.

Powered by Labrador CMS