Arbeidsliv

Hovedgrunnen til at millennials slutter i jobber de liker er fordi de har fått et bedre tilbud på bordet.

Derfor slutter unge i jobber de liker

Her er fem tips til hvordan arbeidsgivere unngår å miste dem.

Publisert Sist oppdatert

En fersk undersøkelse viser at 74 prosent av millenniumsgenerasjon som liker jobbene sine har planer om å slutte i løpet av de kommende tre årene.

Mange eldre arbeidstakere som har vært i samme jobb så og si hele livet tror kanskje unge arbeidstakere ikke klarer å forplikte seg til en og samme jobb.

Flere hevder disse såkalte millennials hopper fra jobb til jobb uten noen spesiell plan med det, skriver Forbes.

I en undersøkelse gjennomført av ledelsefirmaet Qualtrics og Accel kommer det frem fem grunner til at unge som faktisk liker de nåværende jobbene sine har planer om å slutte i løpet av noen år.

1. Bedre muligheter

Hovedgrunnen til at millennials slutter i jobber de liker er fordi de har fått et bedre tilbud på bordet.

Det unge arbeidstakere ser etter i drømmejobben er muligheten til å vokse karrieremessig. De ønsker å bli utfordret og ønsker meningsfulle oppgaver.

De ønsker å bli utfordret og ønsker meningsfulle oppgaver

Unge prøver nødvendigvis ikke å forlate deres nåværende jobb. Faktisk viste den samme undersøkelsen at 89 prosent av millennials ønsker å bli værende i sin nåværende jobb i 10 eller mer år dersom to kriterier blir møtt:

Muligheter for forfremmelse og rykke opp i karrierestigen innad i selskapet og en regelmessig økning i lønn.

Det er ikke slik at det ligger i genene til millennials å ikke være lojale. Det handler om at unge ønsker muligheten til å vokse og utvikle seg. Gode selskaper gir disse mulighetene til de beste ansatte slik at de ikke føler de må se seg om andre steder.

2. Flytte

Nærmere én av fire sier at det planlegger å slutte i jobben fordi de ønsker å flytte i løpet av de kommende årene.

Selskaper vil ha en tøff oppgave med å holde seg konkurransedyktige dersom én av fire av deres mest engasjerte arbeidstakere ønsker å slutte på grunn av flytting.

Selv om det er bevist at det å jobbe sammen på et kontor kan ha positive effekter, både på innovasjon og arbeidsmiljø, må organisasjoner i større grad ta hensyn med en ny virkelighet.

Millennials er mer mobile enn noen generasjon før dem

Yahoo! har derimot innført en regel der de ikke tar inn eksterne arbeidstakere.

Millennials er mer mobile enn noen generasjon før dem. Det er det mange årsaker til. Personer flytter ofte på grunn av partnerens jobb eller studier. Noen mennesker ønsker bare å teste ut nye geografiske områder.

Dagens teknologi gjør det derimot mulig å beholde ansatte selv om de skulle flytte til en annen by og til og med et annet land. Kanskje dette er et bedre alternativ enn å miste en fjerdedel av arbeidsstyrken?

3. Tilbake til skolebenken

16 prosent av millennials forteller at de ville sluttet i jobben for å begynne å studere igjen. Det er mange grunner til at folk ønsker seg tilbake på skolebenken.

Noen vil teste ut en annen karriere, andre savner det akademiske miljøet. Mange leter etter en ny måte å fremme karrieren på ved å tilegne seg ny kunnskap og kompetanse.

Dersom millennials drar tilbake på skolebenken bare for å kunne fremme karrieremulighetene sine, kanskje selskapene ikke gjør en god nok jobb innad i selskapet med å gi ansatte læringsmuligheter.

Noen vil teste ut en annen karriere, andre savner det akademiske miljøet

Om de ansatte er fast bestemt på å begynne å studere igjen, er nøkkelen å behandle dem som alumni. Det kan gagne selskapet dersom en av deres beste ansatte begynner på en god handelshøyskole. De blir eksempler på hva slags ansatte selskapet ansetter og kan være gode til å rekruttere på selskapets vegne.

4. Lære nye ferdigheter

Dette er ikke en god grunn for selskapet sin del å miste ansatte. Gode selskaper hjelper sine ansatte med å utvikle nye ferdigheter og vokse.

Ferdigheter, talent og lidenskap må vedlikeholdes og utvikles. Når dette ikke skjer, må noe forandres. Det betyr nødvendigvis ikke å forlate selskapet.

Når en talentfull ansatt er plassert i feil rolle, tillater sterke organisasjoner dem å flytte seg til en ny rolle innad i selskapet som er bedre tilpasset deres behov og ferdigheter. Gode ansatte er flinke til å gripe disse mulighetene.

Skap et miljø der ansatte føler seg komfortable der de kan fortelle hva som fungerer for dem og hva som ikke fungerer

Mange millennials befinner seg tidlig i karrierene sine. Sørg for at de har mulighet til å utvikle nye ferdigheter. Ha en åpen dialog og praktiser det tidligere Google-sjef Kim Scott omtalte som «radikal åpenhet».

Skap et miljø der ansatte føler seg komfortable der de kan fortelle hva som fungerer for dem og hva som ikke fungerer.

Det viktigste er å hjelpe dem med å finne hvilken rolle som passer best for deres ferdigheter og hvilken kompetanse de ønsker å utvikle. Dette vil gagne både medarbeiderne og selskapet enormt.

5. Ny karriere

Selv om millennials liker jobbene sine, svarer en av 10 at de vil slutte i sin nåværende jobb fordi de ønsker å bytte karriere.

Det er viktig å anerkjenne endringer, spesielt med dagens geografiske og yrkesmessige mobilitet. Generelt, når noen vil endre karriere, er det fordi de har bestemt seg for å prøve noe annet.

Når en ansatt ønsker å forlate selskapet for å prøve noe annet, er det viktig å ønske dem lykke til på veien og behandle dem bra. For alt du vet, kan de bli gode ambassadører for selskapet og tiltrekke nye kunder.

Powered by Labrador CMS