Arbeidsliv

Muligheten til å jobbe hjemmefra er en av de viktigste frynsegodene, viser Fractl-studien.

Dette er de mest attraktive frynsegodene

Det billigste er ofte det beste, viser ny studie.

Publisert Sist oppdatert

Frynsegoder kan gjøre en god arbeidsplass til en virkelig attraktiv arbeidsplass, og har i noen miljøer blitt et viktig virkemiddel for å trekke til seg de største talentene. Google har blitt kjent for å tilby sine ansatte frynsegoder i pose og sekk, og Dagens Perspektiv har selv skrevet om norske Bakken & Bæck, som bruker fleksibilitet og autonomi for å tiltrekke seg og holde på talentene.

I en undersøkelse gjort av rekrutteringsbyrået Glassdoor, blant 2.000 amerikanere, fant de at 60 prosent av deltakerne mente at frynsegoder, eller andre goder som ikke handler om penger, er svært viktig i valget av jobb. 80 prosent svarte også at de ville tatt flere goder i stedet for lønnsøkning.

Billig er bra

Ikke alle har råd til å ansette en egen lunsjkokk eller gi gratis frisørtimer til alle ansatte. Men ofte er det de billigste godene som treffer best hos de ansatte. Det viser en studie av Fractl, som spurte 2.000 amerikanere hva de synes er de viktigste godene.

Flere av disse er allerede dekt eller regulert i Norge, men to av de viktigste, utenom helse og ferietid, handler om frihet og kontroll over egen arbeidssituasjon, og er relativt billige tiltak, som mange ansatte verdsetter. Fleksibel arbeidstid og mulighet til hjemmekontor kan gjøre en mer lavtlønnet stilling mer konkurransedyktig overfor sine høyere lønnede søsken. I tillegg er dette svært viktige elementer for en stor del av arbeidsstyrken – foreldre, skriver Kerry Jones i Fractl til Harvard Business Review.

Langt nede på listen kommer firmaturer, enten av kortere eller lengre slag. Bare fem prosent av deltakerne svarte at de definitivt ville ha vurdert en dårligere betalt stilling, mens 20 prosent sa at de kanskje ville ha gjort det. Det betyr ikke at firmaturer ikke er verdsatt av ansatte, men heller at disse turene ikke er salgspunktet som vil tiltrekke seg de beste kandidatene, skriver Jones.

Powered by Labrador CMS