Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto: Oljekonsulentfirmaet Axess snudde skuta med lønnskutt.

Kuttet lønningene til ledelsen med 10 prosent

Nå tjener oljekonsulentselskapet Axess endelig penger igjen.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningen til konsulentfirmaet er halvpart, men etter at Axess begynte å kutte lønningene, tjener de nå penger igjen, skriver Finansavisen.

– Vi tapte penger i 2015, lærte av det og fikk et lite overskudd i fjor, sier Knut Stefanussen, direktør for forretningsutvikling i Axess til avisen.

Bedriften tapte store penger når de leide ut konsulenter til oljebransjen samtidig som oljeprisene raste nedover.

Fjorårets omsetning er på omlag halvparten av hva selskapet omsatte for i feståret 2014, men når det gjelder resultat er skuta snudd.

Færre ansatte

I 2014 hadde Axess 45 ansatte i administrasjonen, i dag er antallet redusert til 12. I fjor fikk også de ansatte et ettårig, midlertidig lønnskutt på mellom fem og sju prosent.

Ledelse og de gjenværende ansatte i administrasjonen måtte på sin side bidra med et lønnskutt på 10 prosent.

Ifølge årsrapporten for 2016 gikk administrerende direktør Børge Gjeldvik ned til en årslønn på 932.000 kroner. Året før var lønnen 1.024.000 kroner. I minst fem år før det lå lønnen på over en million kroner.

De siste to årene har antallet ansatte gått fra rundt 350 til 210. I samme periode har imidlertid antall utekontorer økt til 15 fra ni.

– Selv om omsetningen har gått ned, har vi ikke mistet én rammeavtale de siste to årene. I tillegg har vi tegnet kontrakter med store og kjente aktører som Archer, Statoil, Songa, Transocean, Eni/Saipem og Wintershall, sier finansdirektør Lasse Iversen til avisen.

Powered by Labrador CMS