Arbeidsliv

Slik lager du en nettvennlig CV

Publisert Sist oppdatert

En gjennomarbeida papir-CV trykt på glanspapir tilhører fortiden. Nå skal CV-en være nettvennlig, og da handler det om to ting: hva du vil formidle, og hvor effektivt du greier å formidle det.

– Du må stjele oppmerksomheten til folk i den sausen av oppmerksomhetsslukere som finnes på internett i dag, skriver karriereveilederen Anish Majumdar på rekrutteringsfirmaet Glassdoor sine nettsider.

Han forklarer hvordan hva man kan gjøre.

Bruk riktige nøkkelord

Rekrutterere kan i dag benytte seg av teknologi for å saumfare en CV. Det betyr dataprogrammer som leter etter spesifikke nøkkelord, men også i hvilken kontekst de blir brukt. Men uansett om slike verktøy blir brukt gjør du det lurt i å være bevisst på hvilken historie du vil fortelle.

Majumdar anbefaler å identifisere 3-5 nøkkelord som kommuniserer det du kan bidra med til stillingen. Vær nøye på å forklare hvorfor disse nøkkelegenskapene er viktige, hvordan du har brukt dem før, og hva de fører til i form av resultater.

  • LES MER 6 faresignaler på CV-en

Minimalistisk design

En minimalistisk utforming tar seg bedre ut på en skjerm. Dropp grafikken og bildene, og hold deg til det enkleste – teksten.

Finn den riktige strukturen

En rekrutterer bruker ikke lang tid på hver CV. Da gjelder da å gjør den oversiktlig. Det må ifølge Majumdar være lett å finne akkurat den informasjonen man er ute etter med en gang. De mener at dette er en struktur som fungerer:

  1. Navn og kontaktinformasjon
  2. Tittel i fet skrift (for eksempel «markedsdirektør»)
  3. Noen få åpningssetninger som forklarer hvem du er
  4. Nøkkelordseksjonen, der du forklarer dine nøkkelegenskaper
  5. Relevant arbeidserfaring
  6. Utdanning og annet

Bruk riktig format

I de aller fleste tilfeller er en PDF-fil din beste venn. Det ser alltid bra ut, uansett digital flate.

Vær deg selv

Du kan ikke vaske bort personligheten din gjennom en CV. Vær ærlig, og kommuniser deg selv. Hvis du brenner for noe skinner det som oftest gjennom, mener Majumdar.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS