Arbeidsliv

Sterk lønnsvekst for amerikanske toppsjefer

Medianlønnen til toppsjefene i USAs 500 største selskaper økte i fjor med 6,1 prosent, til 11 millioner dollar, melder Fortune.

Publisert Sist oppdatert

Dette er den største lønnsøkningen toppsjefene har hatt i løpet av de 17 årene selskapet Equilar har analysert toppsjefenes lønnsutvikling, skriver magasinet Fortune i sitt nyhetsbrev CEO Daily.

Til sammenligning henter de fram tall fra Bureau of Labor Statistics (BLS) som viser at medianlønnen til amerikanske arbeidere økte med 2,8 prosent.

– Ikke bærekraftig

Geoffrey Smith fra Fortune skriver i sin kommentar i nyhetsbrevet at den økende ulikheten, som trend, ikke er bærekraftig. Han viser til at inntektsforskjellene økte under veksten og tok en kort pause under den økonomiske krisen, men nå fortsetter.

Til dem som tror at markedene vil korrigere seg selv over tid, stiller han spørsmålet: Under hvilke makro-forhold vil utviklingen havne på gjennomsnittet?

Færre går for aksjeopsjoner

Ifølge en artikkel i Fortune om Equiliars CEO Pay Trends Report, innretter selskapene i større grad enn før toppsjefenes lønn etter hva de leverer, og styrer unna bonuser og aksjeopsjoner.


Powered by Labrador CMS