Arbeidsliv

Lesley Slaton Brown, mangfoldssjef for HP inc. ble kåret til årets teknologikvinne i Silicon Valley. Her under Women's International Network konferansen i Oslo.

– Tilhørighet spiller en nøkkelrolle

Arbeidstakere vil i større grad å investere i seg selv og hvem de er som mennesker. Ikke minst ønsker folk jobbe for virksomheter som virkelig vil ha dem i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Under WIN-konferansen (Women’s International Network) som ble arrangert i Oslo denne uken snakket Lesley Slaton Brown, mangfoldssjef for HP inc. om hvordan bedrifter forandrer seg for å tilpasse seg den såkalte «erfaringsæraen» vi nå er inne i.

Hun forklarer at vi har beveget oss fra informasjonstidsalderen der effektivitet spilte en betydelig rolle til en informasjonsæra. Nå er vi derimot inne i en tid der erfaring og engasjement preger arbeidshverdagen.

– Vi ønsker det uventede og vi ønsker å bli overrasket. Alt går veldig raskt. Folk vil ha det de ønsker her, nå og veldig raskt. Vi ønsker å investere i hvem vi er og hva vi er. Selskapene må i større grad vise at de ønsker å ha oss der, vi higer etter tilhørighet, forklarer Slaton Brown som ble kåret til årets teknologikvinne i Silicon Valley hvor hun jobber.

Fremover vil det bli viktigere å investere i mennesker, mener den erfarne lederen, og understreker at nye ideer ikke kommer fra prosesser og teknologi, men mennesker.

Fjerne fordommene

HP inc. er et av flere selskap i teknologihovedstaden som har uttalt at de ønsker å øke mangfoldet blant de ansatte i virksomheten.

– Vi er inne i en prosess der vi gjenskaper oss selv, forteller Slaton Brown.

Det første målet var å få flere kvinner inn i konsernledelsen. Da selskapet ble splittet i to var de veldig klare på at de ønsket flere kvinner i de øverste rekkene. I dag består 36 prosent av konsernledelsen av kvinner. Da selskapet ble splittet økte også kvinneandelen blant mellomledere med 4 prosent.

Vi er ikke fantastiske på kjønnsfordeling. Ingen i teknologibransjen er egentlig det

– Det var vi veldig glade for, men det stopper ikke der. Vi ønsker å pushe oss selv fremover. Vi er ikke fantastiske på kjønnsfordeling. Ingen i teknologibransjen er egentlig det, sier hun.

Nå er målet for bedriften å fjerne fordommene og skjevheten som eksisterer i teknologibransjen.

– Vi ønsker at flere kvinner skal inn i teknologibransjen, være suksessfulle, jobbe, bli forfremmet, bli værende, blomstre og vokse innad i selskapet.

Mer spesialisert

I dagens samfunn har man tilgang på endeløsinformasjon. Man blir rett og slett bombardert med informasjon fra alle kanter.

– Vi lever i veldig spennende og dynamiske tider. Selv om vi ikke kan spå fremtiden, har vi en pekepinn på hva som skal til for å få den forandringen i ledelsen som vi ønsker, sier Slaton Brown.

3D-printing er blant de nyskapningene som vil være med på å transformere hele industrien. Ifølge mangfoldssjefen, vil det transformere hele industrien og forstyrre dagens økonomi i stor grad.

– Forbrukerne forlanger personlige og spesiallagde produkter, sier hun.

Fem generasjoner

I dagens arbeidsmarked jobber fem generasjoner sammen. Vi har også en aldrende arbeidsstyrke der 1 milliard mennesker vil være over 65 år. Deler av årsaken til dette er tilgang på bedre helsetjener, folk lever lengre og ønsker derfor å jobbe lengre.

Vi ønsker det uventede og vi ønsker å bli overrasket

– Det er viktig for oss å ha et bredt mangfold blant våre ansatte. Mangfold handler om kjønn, femininitet, maskulinitet, religion, legning, men ikke minst handler det om de forskjellige perspektivene man får. Det er mangfold som skaper innovativ teknologi, understreker Slaton Brown.

I tillegg til det tradisjonelle jobbene, har startups gjort det enklere for folk å følge lidenskapen sin og eksperimentere med andre yrker på fritiden.

– Alle har muligheten til å selge hva som helst til hvem som helst når som helst. Det er veldig spennende. Erfaring fra ulike felt spiller en stor rolle når man rekrutterer, sier hun.

Powered by Labrador CMS