Arbeidsliv

Fagforbundet har en ordning der naprapater kommer til arbeidsplassen ukentlig for å gi ansatte behandling. – Effekten blant de ansatte har vært godt merkbar, sier Iren Mari Luther, nestleder i helse- og sosialseksjonen i Fagforbundet i en pressemelding.

Får behandling på jobben

Ansatte i Fagforbundet mener at naprapatibehandling på jobben har helseeffekt.

Publisert Sist oppdatert

Muskel- og skjelettplager er en av de vanligste årsakene til sykefravær i Norge, og det settes i verk mange tiltak rundt om på arbeidsplassene for å forsøke å gjøre noe med dette. Hos Fagforbundet har de innført en ordning hvor naprapater kommer til arbeidsplassen ukentlig for å gi ansatte behandling.

– Effekten blant de ansatte har vært godt merkbar, sier Iren Mari Luther, nestleder i helse- og sosialseksjonen i Fagforbundet i en pressemelding.

I en brukerundersøkelse svarer 63 prosent av de spurte at de mener at de har unngått sykedager/sykemeldinger en eller flere ganger. 84 prosent mener behandlingen på jobb har vært klart forebyggende for plager/skader, og i overkant av 80 prosent oppgir at de har fått god behandling og veiledning for sine aktuelle plager hos naprapaten.

Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami) viser på sine hjemmesider til at årsakene til muskel- og skjelettplager i befolkningen er en kombinasjon av gale arbeidsstillinger, ensformige bevegelser, dårlig psykososialt arbeidsmiljø, stress eller andre påkjenninger. På toppen kan det komme forskjellige former for eksponering i fritiden. Stami påpeker at det er viktig å vurdere den enkeltes totale situasjon når man avgjøre om arbeidet er en årsak til muskel- og skjelettlidelse eller ikke.

Powered by Labrador CMS