Annonse

Spillfekteri om sikkerhet

29.03.2017 - 10:37
Det er nok delte meninger om Martin Kolberg skal regnes som en parlamentarisk bastard, en politisk begavelse eller en yrkesskade kontrollør. Kravet om at Stortinget skal instruere regjeringen til å frigjøre den hemmeligstemplede Riksrevisjonsrapporten, lukter det politisk spillfekteri lang vei av, skriver redaktør Magne Lerø.

Inge Andersen tatt av banen

28.03.2017 - 10:08
Så lenge Linda Hofstad Helleland later som om det er hun som er øverste sjef for norsk idrett med VG på slep, hjelper det sannsynligvis bare litt å gi Inge Andersen sparken, skriver redaktør Magne Lerø.

Reverseringspartiet

27.03.2017 - 10:22
I Senterpartiet snakker de over seg. Om Arbeiderpartiet kommer til sans og samling i regjeringsposisjon, vil de erkjenne at de har sansen for mye av den såkalte sentraliseringen som regjeringen har drevet fram. Derfor er det fint lite av det Stortinget har vedtatt som vil bli reservert, skriver redaktør Magne Lerø.

Akseptabel risiko

24.03.2017 - 10:42
Hvis Riksrevisjonen gransket trafikksikkerheten hadde vi fått en frisk debatt om hvem som har ansvar for at noen hundre liv hvert år blir ødelagt. Terror har vi rimelig god kontroll på - ikke regjeringen selvsagt, skriver redaktør Magne Lerø.

Kafka-tilstander i trøndernes leir

23.03.2017 - 10:40
Korrupsjonshysteriet som har herjet Bergen, drevet fram av Bergens Tidende og korttenkte politikere, har nå slått rot i Trondheim under regi av Adresseavisen. Næringslivsleder og Ap-politiker Rune Olsø blir utsatt for en heksejakt som både Rita Ottervik og Høyre bør være flau av, skriver redaktør Magne Lerø.

Borten Moe som brexit-spåmann

22.03.2017 - 10:34
Tanken om at det blir enklere for Norge å skrote EØS-avtalen etter «brexit» er mer politiske drømmerier enn realiteter. Det elefanter kan få til, er det tvilsomt om ei mus vil klare, skiver redaktør Magne Lerø.

De søkkrikes triumf

21.03.2017 - 10:43
Trenden er at de rikeste stikker av med gevinsten, mens det blir flere fattige. Folk flest merker lite til den økonomiske veksten. USA er et skrekkens eksempel, men forskjeller truer også stabiliteten i flere EU land, skriver redaktør Magne Lerø.

Olje i hundre fortsatt

20.03.2017 - 10:50
Noen ganger må det føres en politikk der en blir beskylt for å møte seg selv i døra eller at den høyre hånden ikke vet hva den venstre gjør. Det går an å være for oljeproduksjon og mot utslippene den fører med seg, skriver redaktør Magne Lerø

SV i kravmodus

17.03.2017 - 10:10
Diskusjonen innad i SV om hvilke krav de skal stille til en regjering ledet av Jonas Gahr Støre, er primært øvelser til innvortes bruk. SV er dømt til å støtte en Ap-regjering, og bør ikke forvente seg store gjennomslag selv om de skulle komme godt over sperregrensen, skriver redaktør Magne Lerø.

Et parlamentarisk ulvehyl

16.03.2017 - 10:18
Det blir ikke noe mistillitsforslag mot Vidar Helgesen for manglende skudd mot ulv. Terje Aasland (Ap) vil snart komme til parlamentarisk sans og samling og innse at dette er en strøtanke som ikke bør feste seg i et eneste hode på Stortinget. Gjør heller jobben i ulvesaken, skriver redaktør Magne Lerø.

Den store budsjettkampen

15.03.2017 - 10:26
Regjeringen har lagt seg i trening på Hurdalssjøen for kunne stille opp i en øvelse noen statsråder aldri har vært borti; å kutte budsjetter. Selv Frp har innsett at oljefondet ikke er en Sareptas krukke som alle statsråder kan forsyne seg fra, skriver redaktør Magne Lerø.

Presidenten som ikke vil bøye seg

14.03.2017 - 10:26
Det er forfriskende at stortingspresidenten ikke lar seg kue av et kontrollregime han mener har gått av hengslene. Olemic Thommessen har ikke sans for lupen og millimetermålet Kontrollkomiteen svinser rundt med, skriver redaktør Magne Lerø.

Solberg i lett trav

13.03.2017 - 10:22
Erna Solberg vant kampen om tempo på landsmøtet, men retningen Høyre beveger seg i er uavklart. Det er heller ikke så viktig for Solberg. Hun trives best i lett trav der hun har alle muligheter til å manøvrere, skriver redaktør Magne Lerø.

Pengefolk til museum

10.03.2017 - 10:35
I Kristiansand vil de ha både i pose og sekk. Derfor henter de direktøren fra Dyreparken som har fint lite peiling på kunst, til å lede storsatsingen Sørlandets kunstmuseum. Fagfolk sutrer for at verden ikke er som den var når det står millioner på spill, skriver redaktør Magne Lerø.

«Det er jeg som styrer»

09.03.2017 - 10:34
Helseminister Bent Høie feier Venstres nestledere av banen når de forsøker å stoppe avvikling av akuttkirurgien i Flekkefjord og Odda. Det er den nasjonale sykehusplanen som teller, og det er styrene Høie vil høre på, ikke Venstre. De har fått sagt sitt, skriver redaktør Magne Lerø.

Mer støtte til de store

07.03.2017 - 12:45
Mediemangfoldsutvalget vil gi over 100 millioner i økt støtte til Schibstedsavisene. Men Aftenposten og VG som betaler utbytte, er da ikke i så dyp krise at de skal få mest, mens flere av de som taper i konkurransen med Schibsted-elefantene skal få mindre. Dette bør ikke politikerne hoppe på, skriver redaktør Magne Lerø.

Framgang for flere aviser

07.03.2017 - 10:41
Økning i digitale abonnement førte til at 40 prosent av avisene økte opplaget i fjor.

Johaug på bålet

07.03.2017 - 08:53
Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ha strengere straff for Johaug. Valgerd Svarstad Haugland i Anitdoping-Norge og Linda Hofstad Helleland som nestleder i Wada bør protestere eller trekke seg. Staten kan ikke forsvare et system som fremmer hekseprosesser av uskyldige, skriver redaktør Magne Lerø.

Kors, makt og politikk

06.03.2017 - 10:51
Så kjørte Svein Egil Omdal utfor veien i iveren etter å kveste de konservative «Listhaugianerne» i Oslo Symposium. Hvor mange hakk verre enn biskoper og kirkemøte er denne gruppering når det gjelder å blande sammen tro og politikk?, skriver redaktør Magne Lerø.

Resultat og tillit

03.03.2017 - 10:34
Mål og resultatstyring kan ikke erstattes av tillit. Det må stilles krav om resultater. Det er detalstyringen som må erstattes med tillit. Får ledere større frihet til å lede og løse oppgavene slik de mener er best, må vi ta større lokale forskjeller med på kjøpet, skriver redaktør Magne Lerø.

Kulturell forvirring

02.03.2017 - 10:55
Multikulturalismen er døende og den kristne kulturarven på tilbakegang. Etter hvert vil norsk kultur preges av en mangel, og et mangfold politikerne kan gjøre fint lite med. Det nye norske verdifellesskap som Bård Vegar Solhjell vil snekre, blir noen skjøre greier, skriver redaktør Magne Lerø.