Ledelse

Når alt går galt, vær tålmodig

Tålmodige folk både trives og presterer bedre, viser en studie

Publisert Sist oppdatert

Når alt går galt, for eksempel i jobben, kan det være vanskelig å tenke rasjonelt, og det er lett å miste fokus. Men tålmodighet, eller «evnen til å holde seg rolig under frustrasjon og motgang», er forbundet både med god helse, trivsel, og ikke minst atferd som kan føre til bedre jobbprestasjoner, viser en studie.

Tålmodighetstipsene

Her er, ifølge Caroline Beaton og Psychology Today, noen ting tålmodige mennesker gjør, og hvordan det kan påvirke arbeidshverdagen din:

Tålmodige folk jobber bedre

En undersøkelse viser at mennesker som i liten grad er irritable og i større grad er tålmodige reagerer mer positivt på utfordringer på jobben. De opplever arbeidskrav som motiverende – noe som gir økt jobbtilfredshet.

Personer med lavere tålmodighet blir på den andre siden av skalaen overveldet og ineffektive av en presset situasjon. Ofte er utålmodighet forbundet med å ta på seg for mange oppgaver samtidig, uten en klar plan for hvordan man skal fullføre dem.

Tålmodige personer bruker tid på å planlegge, for til syvende og sist å spare tid.

Tålmodighet gir bedre timing

Tålmodige mennesker er flinkere til å se de store linjene, og mindre sannsynlige til å handle ut i fra egeninteresser, skriver Beaton.

I tillegg gjør tålmodighet at man i større grad ser på vanskelige situasjoner som øving og forberedelse på framtidige utfordringer. Tålmodighet i en vanskelig situasjon i dag kan derfor føre til bedre problemløsning i en framtidig situasjon.

Tålmodighet bedrer samarbeidet

Tålmodighet kan føre til bedre koordinasjon og samarbeid med andre. Eksperimenter på koordinasjonsspill har vist at tålmodige mennesker har en større sannsynlighet for å samarbeide med andre og oppnå bedre resultater.

Powered by Labrador CMS