Ledelse

Landslagssjef Lars Lagerbäck, sammen med Norges visekaptein, Omar Elabdellaoi.

Landslagets kapteinsteam tar form

Etter at det ble klart at Stefan Johansen er Norges nye kaptein, er nå visekapteinen klar. Ytterligere én person er på vei inn i kapteinsteamet.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv har tidligere skrevet om kapteinsrollen. Det er ikke den beste spilleren, trenerens favoritt eller den som roper høyest som blir kaptein lenger. I dag er kapteinen en del av et team, og får ledelsefaglig påfyll.

Denne uken ble det klart at Stefan Johansen er mannen som skal dirigere de norske troppene i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Dette er den første kampen med svenske Lars Lagerbäck som landslagssjef.

Fredag ble det klart at Lagerbäck har valgt Hull-proffen Omar Elabdellaoi som visekaptein.

– Det føles godt. Jeg er glad og stolt av å være en del av kapteinsteamet. Jeg har vært litt smådårlig og stått over en trening, men nå det føles godt, forteller Norges visekaptein til Dagbladet.

Lagerbäck forteller at ytterligere én person til er på vei inn i kapteinsteamet:

- Jeg vil kjenne gruppen mer, men jeg vil tro vi får én til. Det er bra hvis man er litt flere. Så fort det er noe i gruppen vil jeg at det ikke bare skal være én som skal trenge å komme til meg, sa svensken til avisen.

Vil ha utespillere

Under dagens pressekonferanse satt Lagerbäck, Elabdellaoui og Rune Almenning Jarstein på podiet, da VG spurte Lagerbäck om hvorfor ikke Hertha Berlin-keeperen ble den nye kapteinen. Jarstein er for tiden på tredjeplass blant alle Bundesliga-spillere på børsen til det anerkjente tyske magasinet Kicker.

– Egentlig handler det om hans posisjon på banen. Jeg vil heller ha en som er ute på banen, som har bedre overblikk og kontakt med medspillerne. Hvis det skjer noe eller noe bør gjøres, har jo Rune litt lenger frem til de andre. Det har ingenting med Rune som person å gjøre, sa Lagerbäck til avisen.

Les mer om kapteinsrollen, team og ledelse her

Powered by Labrador CMS