Ledelse

Kristin Engvig på fjorårets WIN-konferanse.

Samler 600 kvinnelige ledere

For 20 år siden hoppet Kristin Engvig ut av finansbransjen og lagde en ledelseskonferanse for kvinner. Denne uka samles hun og 600 andre kvinner i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Hun følte seg som den stygge andungen som ikke passet inn i den mannsdominerte finansbransjen. Kristin Engvig (50) jobbet flere finansinstitusjoner før hun i 1996 fikk en idé. Hun var på en konferanse i Moskva som frilans lederkonsulent, og så kvinner som solgte seksuelle tjenester til menn på stedet. Hun bestemte seg: hun skulle jobbe for et samfunn der kvinner har like rettigheter og muligheter.

– Jeg så mange unge kvinner på min egen alder som ikke hadde noe valg. De måtte kanskje gifte seg med en mann de ikke ønsket å gifte seg med, og de visste at de aldri ville bli økonomisk selvstendige. Dette ønsket jeg å gjøre noe med, sier hun til Dagens Næringsliv.

Hun hoppet ut av finansbransjen, og startet WIN-konferansen: Women’s International Networking – en uavhengig global lederskapsorganisasjon for kvinner, som ønsker å inspirere ledere til å innføre kvinnelige verdier på arbeidsplassen, og gi mot til å være seg selv i jobben.

Promoterer «den norske modellen»

Engvig forteller at hun brenner for å minske hierarki på arbeidsplassen, og oppfordrer kvinner til å integrere feminine verdier i toppen, i stedet for at kvinnelige toppledere velger å tilpasse seg maskuline verdier for å klatre.

– Næringslivet trenger mangfold. Det er ikke alle menn som liker gutteklubben grei, heller. Jeg tror det er sunt å blande myke og harde verdier. I Norge er arbeidslivskulturen langt mykere enn for eksempel i USA og Tyskland, derfor promoterer jeg gjerne «den norske modellen» ute i verden, sier hun til DN.

I 20 år har Engvig drevet konferansen, og til sammen 14.000 kvinnelige toppledere har vært innom arrangementet. Denne uka går den igjen av stabelen i Oslo, hvor over 600 norske og internasjonale kvinnelige toppledere kommer til Oslo for å delta.

Dagens Perspektiv kommer til å følge konferansen.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS