Ledelse

Utdatert teknologi kan gi negative signaler til dine ansatte.

Tre negative signaler du kanskje sender dine ansatte

Det er små nyanser som signaliserer om du setter ansatte i første eller andre rekke, sier amerikansk markedsdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Dine ansatte kommer på jobb hver dag, gjør jobben sin, går hjem, og gjentar prosedyren. Men mellom linjene på all rutinen og på alle arbeidsoppgavene kan det være skrevet mange små signaler. Små signaler som lederen og virksomheten sender ut til de ansatte.

Når man går gjennom disse signalene, kan man fort se om en virksomhet setter de ansatte først eller sist. Det skriver Elizabeth Dukes, markedsdirektør i amerikanske iOffice, som leverer IT-løsninger for virksomheter, til business- og gründermagasinet Inc.

Hun oppsummerer tre forhold som kan føre til tvetydige signaler.

Utdatert teknologi

Gammel og haltende teknologi som er utsatt for feil og dårlig ytelse er tidkrevende og frustrerende. Det kan gi et signal til dine ansatte om at du som leder ikke verdsetter tiden deres eller bryr deg om deres profesjonelle utvikling, skriver Dukes.

«Utdatert teknologi er også et klart signal på at innovasjon ikke er en prioritet, og en typisk årsak til at millennials flykter», skriver hun.

Organiseringen undergraver samarbeid

Organisasjonsdesignet i organisasjonen sender klare signaler. Det samme gjør den fysiske utformingen. En arbeidsplass uten klare møteplasser, bade digitalt gjennom teknologi som tilrettelegger for samarbeid, og fysisk gjennom klare møteområder, sender et signal om at samarbeid ikke er en prioritet, skriver Dukes.

Helse er ingen prioritet

Det er små grep man kan gjøre for å signalisere at man tar de ansattes helse på alvor. Det kan være grønne tiltak, pult med justerbar høyde, gratis frukt på jobben, tilbud om treningssenter. Uansett, medarbeidere setter pris på at helsen deres blir tatt på alvor, skriver Dukes, men kan være redde for å spørre om det.

«Ta initiativet, og sett i gang helsebringende tiltak for dine ansatte. Da viser du at du tar dem og helsen deres på alvor», mener Dukes.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS