Ledelse

6 måter du kan ta styringen i et rom på uten å si et ord

Publisert Sist oppdatert

Når du først har fått ordet i et møte, har du muligheten til å styre rommet. Du kan faktisk også styre og lede rommet før du åpner munnen.

LES OGSÅ: – Ta ansvar for egen utvikling når bedriften ikke bryr seg

Advokat og forretningsstrateg Avery Blank skriver i Forbes om 6 måter du kan ta kontrollen i rommet uten å si et eneste ord.

1) Anerkjenn menneskene

Ikke gå direkte til en stol og sett deg ned. Anerkjenn folk på starten og slutten av møtet. Nikk, smil og løft håndten i personen du ønsker å anerkjenne sin retning.

2) Vær oppmerksom på hvor du setter deg

Hvis møtet foregår rundt et bord, sitt ved bord, ikke på sidelinjen. Dersom du selv tror du har mindre å tilby enn de andre som er tilstede på møtet, vil folk tro at du ikke er viktig. Ha troen på at du selv er viktig, så vil andre tro det samme.

Dersom stoler er sett opp i rader, burde du plassere deg selv i fronten, men ikke på fremste rad. Hvis du sitter foran, kan alle se deg. Det å bare bli sett vil ikke nødvendigvis gi deg kontroll til å styre rommet, du må også kunne se andre.

Hvis du sitter langt unna, er det vanskelig for dem å høre hva du har å si. For å få kontakt med folk, vet gode ledere at de må finne en balanse mellom det å bli sett og det å kunne se andre.

3) Lås blikket

Unngå å se deg rundt i rommet under møtet. Ikke sitt på telefonen eller ta for mange notater. Løft hode opp og se på den som leder møtet, på en avslappet måte. Unngå et for intenst blikk. La møteleder vite at du lytter og er interessert i hva den personen har å si.

Jo flere folk som føler seg hørt, desto flere vil bli engasjert i hva du har å si når du tar ordet. Ved å lytte til møtelederen, vil du også ha bedre innsikt og kontroll på tema for møte og være i en bedre posisjon til å stille smarte og innsiktsfulle spørsmål som folk vil huske.

4) Ikke vær nervøs

Nervøse bevegelser som å riste på fotet eller klikke på en penn er distraherende bevegelser. Ikke skap en situasjon hvor folk mest sannsynlig vil huske deg på grunn av dine nervøse handlinger i stedet for det du har å si.

5) Holdning

Ikke vær redd for å ta plass. Hold armene åpne og ikke i kryss. La armene dine hvile i skulderlengde på bordet. Ikke vri beina dine for å gjøre deg selv mindre. Tillat deg selv å bli sett.

Ta opp den plassen som området du sitter på tillater. Bruk kroppsspråk til å kommunisere selvtillit.

6) Len deg inn

Len deg mot møtelederen. Denne type kroppsspråk lar den andre personen vite at du lytter og er interessert i hva de har å si. Når du lener deg inn mens andre lytter, vil de gjøre det samme når du snakker.

Å ta styringen i et rom handler ikke om å utøve makt. Ledere oppfører seg på en måte hvor fokuset ligger på den som har ordet og fokuserer på å skape gjensidige forhold til andre. Når du respekterer og anerkjenner andre, vil de returnere holdningen.

Vær mot andre som du ønsker at andre skal være mot deg.

Powered by Labrador CMS