Ledelse

Har skrotet HR–sjefstillingen

Publisert Sist oppdatert

Telekomselskapet Ice.net prøver å gå nye veier for å utnytte sine bemanningsressurser, skriver DN.

Ved å ansette en såkalt «dna–direktør» skal de skape en funksjon som både er de ansattes røst, og som bidrar til å bygge en kultur innad der hver enkelt skal prestere best mulig i sine roller. Hensikten er å få flere fornøyde kunder og å gjøre selskapet mer lønnsomt. Et av tiltakene handler om at kjernetiden kuttes, og at de ansatte selv kan velge hvor og hvordan de vil jobbe.

Medarbeiderne har selv vært med på prosessen, og bedriften har flyttet inn i nye lokaler som er skreddersydde for denne måten å jobbe på.

– Jobber mer

DN har intervjuet flere av bedriftens ansatte, som hevder at fleksibiliteten og åpenheten har bidratt til at de har utført flere arbeidstimer etter at bedriften la om til å skrote kjernetiden.

Men intet tre vokser inn i himmelen: Førsteamanuensis Christina Nerstad ved Institutt for offentlig administrasjon og ledelse på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) mener varsellampene blinker faretruende.

– Ansatte som har et stort engasjement for jobben sin kan være mer utsatt for å bli utbrent, hvis de ikke har klare grenser, sier hun til avisen.

Hun registrerer at de ansatte nå jobber mer, men stiller samtidig spørsmålet om dette virkelig er ønskelig.

Hodejeger Trine Larsen hos Hammer & Hanborg hjalp Ice.net med å fylle «dna–direktørstillingen». Hun er sikker på at selskapets organisasjonsløsning er veien å gå inn i fremtiden:

– Jeg tror «dna–direktører» er fremtidens hr-sjef, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS