Ledelse

Norges Handelshøyskole

NHH på topp over arbeidslivsrelevans

UiO på bunn.

Publisert Sist oppdatert

Norges Handelshøyskole har landets mest fornøyde studenter når det gjelder arbeidslivsrelevans, ifølge tall fra NIFU-rapporten Spesialkandidatundersøkelsen 2017, som blant annet viser om studenter ved landets mange utdanningsinstitusjoner mener om utdanningen deres var relevant for arbeidslivets krav.

Siviløkonomer generelt er godt fornøyde. 0 prosent av ferdigutdannete siviløkonomer oppga i undersøkelsen at de «i svært liten grad» hadde fått bruk for kunnskapene i sin nåværende jobb.

Ved NHH svarte 91 prosent av de var fornøyde.

– Jeg vil ikke si at det er enklere for oss, men vi er en spesialisert høgskole. Det er kjent hva slags utdanning vi gir og hva slags kompetanse vi produserer. Sånn sett er det kanskje lettere for oss en de andre institusjonene som er bredere. Men vi er så klart veldig fornøyde med resultatene, sier Linda Nøstbakken, prorektor for utdanning ved NHH, til Khrono.

Handelshøyskolen BI og Nord Universitet kom hakk i hel med 90 og 88 prosent henholdsvis.

Saken fortsetter under figuren

Minst fornøyde

I bunnen av lista ligger Universitetet i Oslo, der 16 prosent av dem som var ferdige med mastergrad i 2014 svarte at de var misfornøyde med relevans for arbeidslivet. 76 prosent var fornøyde.

— Når 16 prosent er misfornøyde må vi se nærmere på saken. Det er igangsatt mange tiltak, og jeg har stor tro på at tallene vil bli bedre. Både de humanistiske, naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige miljøene har arbeidet for å bedre relevansen, men det tar tid før vi ser resultatene av dette arbeidet, sier prorektor Gro Bjørnerud Mo til Khrono.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS