Ledelse

Unngå at folk sovner av presentasjonen din

Publisert Sist oppdatert

Å holde presentasjon kan være alt fra en tidtrøyte til en kunstform – avhengig av hva man gjør det til selv. Den som holder presentasjonen ønsker gjerne å formidle den sistnevnte versjonen til dem som lytter.

Det verste som kan skje for en presentasjonsholder er at deltakerne sovner. Hvis du oppdager at lytterne dine kjeder seg, sover eller driver med helt andre ting vil du sannsynligvis bli både flau og stresset, noe som kan gjøre en dårlig presentasjon enda dårligere. Men hva er det som gjør at noen presentasjoner rett og slett ikke er i nærheten av å engasjere et publikum?

Den kjedelige presentasjonen

Anett Grant er leder for det amerikanske Executive Speaking, som driver med opplæring i offentlig snakking, og til Fast Company skriver hun tre årsaker til at presentasjonen din forårsaker tunge øyelokk.

  • For repeterende: Hvis lengden på setningene dine og hastigheten du snakker forblir lik gjennom hele presentasjonen, blir opplevelsen veldig monoton, og det kan faktisk gjøre at folk føler seg søvnige. Spesielt hvis du tar få pauser og setningene blir veldig lange, skriver Grant.

  • For ensidig volum: Hvis alt du sier høres likt ut er det vanskelig å engasjere. Det blir ingenting å følge med på. Ingen forandring. Grant sier at en engasjerende stemme er en som greier å variere volum, stemmeleie og lengden på ordene.

  • For lite historiefortelling: Det er kjedelig å høre på noen som ikke formidler en historie. Faktalister, grafer og informasjonspunkter engasjerer ikke – det er det historier som gjør. En fortelling der all fakta og informasjon er flettet inn, skriver Grant.

– Alle kan endre stemme

Dagens Perspektiv har tidligere snakket med logoped og gründer bak firmaet Stemmecoaching, Nina Helleland, om hva man kan gjøre for å trene opp sin egen stemme. I videoen under forklarer hun hvorfor stemmebruk og stemmetrening er så viktig.

Se flere nyttige videoer og les utdypende artikler i lederbiblioteket.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS