Varsler nye regler for arbeidsinnvandring

Publisert: 21. januar 2011 kl 09.09
Oppdatert: 21. januar 2011 kl 08.09

I en pressemelding sendt ut tidlig fredag morgen viser Justisdepartementet til Maria Amelie-saken.

– Regjeringen har hele tiden vært klar på at om det i denne konkrete saken eller i andre saker avdekkes at vi har et regelverk som ikke er hensiktsmessig i forhold til arbeidsinnvandring, er det helt naturlig å se på nødvendige endringer i regelverket for å unngå dette, skriver departementet.

Regelendringer

Derfor vil regjeringen nå legge fram nødvendige regelendringer for å sikre at det skal være mulig å få behandlet en søknad om arbeidsinnvandring for personer som har brutt utlendingsloven i en forutgående asylsak.

– Asylinstituttet innebærer at vi skal hjelpe de som trenger beskyttelse. Både utlendingsforvaltningen og domstolene har avslått Maria Amelies asylsøknad. Konsekvensen av disse avslagene er at hun må reise til Russland, som er opprinnelseslandet, heter det i pressemeldingen.

Arbeidsinnvandring er noe annet enn en asylsak. Arbeidsinnvandring må man søke fra hjemlandet, og alle søknader må behandles på ordinær måte.

– Regjeringen fører en konsekvent, rettferdig og rettssikker flyktning- og asylpolitikk. Den politikken ligger fast, heter det i pressemeldingen departementet sendte ut tidlig fredag morgen.

Saken fortsetter under annonsen

Forvirring

Maria Amelies advokat, Brynjulf Risnes, reagerer med forvirring når han får høre om meldingen fra Justisdepartementet.

– Det er umulig å forstå hva de mener. Jeg skjønner ikke hva dette innebærer. Å presentere dette som en løsning, virker som en tåkelegging, sier Risnes til NTB.

Han mener det allerede med dagens regelverk er mulig å ta imot en søknad om arbeidsinnvandring sendt fra Norge. (©NTB)