Nyskaping

Leder av Forskingsrådet, John-Arne Røttingen.

Her kan bedriften din få råd og veiledning

Forskningsrådet lyser ut rekordstore 1,1 milliarder kroner til innovasjonsprosjekter i næringslivet. Bedrifter som ønsker råd og veiledning på veien mot en endelig søknad kan sende inn en prosjektskisse innen 30. august.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

− Jeg vil si det så sterkt at hvis vi ikke hadde benyttet skisseordningen hadde vi fått færre tilslag, sier Geir Søraker, daglig leder i Ertec.

Ertec har et innovasjonsprosjekt med støtte fra Forskningsrådet nå, hvor de forsker på hvordan små og mellomstore bedrifter kan klare å bruke tid og ressurser på forskning og innovasjon, samtidig som de ivaretar daglig drift. Bedriften deltar også i andre prosjekter, og har benyttet skisseordningen flere ganger.

− Vi synes det er en god ordning. Ved å presentere skissen får vi en nyttig tilbakemelding på retningen: Er vi innenfor kriteriene? Hva bør vi forsterke? Det er tøff konkurranse om midlene og med skisseordningen synes vi det blir enklere å lage en god søknad. Vi bruker tilbakemeldingene på skissen til å forsterke søknaden, og får også et bredere syn på det vi gjør tidlig i prosessen, sier Søraker.

Bedrifter som vil benytte seg av muligheten til å sende inn en skisse, gjør det her.

På bakgrunn av den innsendte skissen gir Forskningsrådet uforpliktende tips og råd, som skal gjøre det enklere å sende inn en søknad om støtte til innovasjonsprosjekt i næringslivet til fristen 11. oktober. Bedrifter som ikke har søkt penger hos Forskningsrådet tidligere, eller vil satse innen nye områder, vil ha spesielt stor nytte av dette tilbudet.

Selve utlysningen med frist 11. oktober åpner for søknader fra bedrifter i alle bransjer. Midlene lyses ut gjennom ulike programmer, som du finner en oversikt over under. Forskningsrådet kan gi råd om hvilket program som passer best til det aktuelle prosjektet. Les mer om innovasjonsprosjekter i næringslivet her.

− Vi oppfordrer alle kunnskapsintensive bedrifter til å dyrke frem nye idéer. For å lykkes i omstillingen må enda flere være med å tenke nytt, vi må utnytte større deler av kompetansen og idérikdommen som finnes i næringslivet, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Forskningsrådet lyser ut midler til innovasjonsprosjekter gjennom følgende programmer: BIA- Brukerstyrt Innovasjonsarena, ENERGIX, MAROFF, PETROMAKS2, CLIMIT, HAVBRUK, BIONÆR, MARINFORSK og NANO21.

Powered by Labrador CMS