Nyskaping

Ikke la banken åpne en aksjesparekonto for deg – enda

Lanseringen av den nye aksjesparekontoen er like rundt hjørnet, og noen banker er allerede i gang med å overbevise kundene om å flytte investeringene inn i deres konto. Norsk Familieøkonomi anbefaler å vente med å velge bank til etter lansering.

Publisert Sist oppdatert

Aksjesparekontoen gjør det mulig å bytte mellom ulike aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt før gevinsten tas ut av kontoen. Som kunde får du nå mulighet til å bytte til andre aksjer eller aksjefond dersom du ikke er fornøyd med de du har i dag.

Flere av Norsk Familieøkonomis medlemmer har blitt kontaktet av banken sin i forkant av lanseringen for å opprette en slik konto.

– Når kontoen lanseres vil du i en overgangsfase kunne flytte investeringene dine til en aksjesparekonto uten å utløse skatt. Norsk Familieøkonomi anbefaler deg å vente til kontoen lanseres og undersøke hvilke banker som gir deg det beste tilbudet. Ikke la deg overbevise av din egen bank uten å ha sjekket opp i ulike tilbud. Du kan risikere å bli solgt opp på dyre aksjefond som ikke leverer godt over tid, sier seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi Eva Sørmo i en pressemelding.

Banken må flytte for deg

Mange har stått lenge i aksjefond som ga god avkastning tidligere, men som ikke leverer lenger. For å ikke måtte betale skatt på en opparbeidet avkastning, blir mange værende. Nå vil misfornøyde kunder kunne flytte investeringene sine til en aksjesparekonto, men det er viktig at du ber banken om hjelp.

– Når du har funnet den banken som har den aksjesparekontoen du ønsker å flytte investeringene til må du be banken om å flytte for deg, slik at du er sikker på at det blir riktig skattemessig, forklarer Sørmo.

Realisere tapet?

Det er ikke nødvendigvis lurt for alle å flytte til en aksjesparekonto.

– Kunder med urealisert tap på noen av midlene sine bør vurdere å heller ta tapet, og deretter kjøpe aksjer og aksjefond gjennom den nye kontoen, sier Sørmo.

Powered by Labrador CMS