Nyskaping

Kjetil Try i Try reklamebyrå.

Kjente reklamebyråer mister Telenor

Djuice, mobilsatsingen mot ungdom, innlemmes i Telenor. Dermed settes store reklamekontoer i spill.

Publisert Sist oppdatert

Det innebærer at profilerte reklamebyråer som Try og OMD mister en betydelig kunde, skriver Kampanje.

Fra og med i dag er det ikke mulig å kjøpe nye Djuice-abonnement. I løpet av måneden blir dagens abonnenter innlemmet i Telenor. Om kort tid skal hele merkevaren være skrubbet bort fra det norske markedet, 17 år etter at selskapet ble lansert som Telenors satsing på yngre mobilkunder.

– Djuice har gjort kjempejobb for oss over de siste årene. Så har vi jobbet hardt for å gjøre Telenor sterkere, bedre og mer robust, og vi ser at det er bedre overfor kundene og mer effektivt å ha én tydelig avsender. Da er det naturlig at det er Telenor som er avsenderen, så vi styrer mer av ressursene inn der, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge, til Kampanje.

Tall fra analyseselskapet Nielsen viser at Djuice hadde en mediespending på 90,2 millioner kroner brutto i 2016, noe som var en nedgang på 19 prosent, sammenliknet med året før.

Det er Try som har levert reklametjenester for Djuice, i likhet med Telenors øvrige merkevarer. Det var også Try som står bak konseptet med plastelinafigurene Arne og Bjarne, som ble lansert i forbindelse med en større relansering av merkevaren i 2013.

Sammenslåingen får også konsekvenser for mediebyrået OMD, som har håndtert Djuice og Telenors øvrige datterselskaper. Mediekontoen til selve Telenor-merkevaren er plassert hos Starcom.

Ifølge Kampanje flørter nå Telenor med andre reklamebyråer. Selskapet avholdt nylig en byråkonkurranse der deler av reklamekontoen til telegiganten skal være i spill. Byråer som SMFB, McCann og Pol skal ha blitt invitert inn i denne konkurransen. Sistnevnte har Try inne på eiersiden.

Powered by Labrador CMS