Nyskaping

Administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

Lyser ut 80 millioner kroner til samarbeidsprosjekter

Temaene for utlysningen blir «polar, klima og miljø» og «bærekraftig matproduksjon og matsikkerhet».

Publisert Sist oppdatert

Forskningsrådet og National Natural Science Foundation of China (NSFC) har blitt enige om å lyse ut midler til samarbeidsprosjekter med søknadsfrist i april 2018. Utlysningen tar sikte på å finansiere prosjekter for 80 millioner kroner, hvorav 40 millioner kommer fra Forskningsrådet, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

Utlysningen kommer som en oppfølging av samarbeidsavtalen mellom de to forskningsrådene som ble signert da statsminister Erna Solberg besøkte Kina i april i år.

Dette ble igjen fulgt opp av en delegasjon fra NSFC som besøkte Oslo i september.

– Kina har de siste årene blitt en aktør på linje med USA innen internasjonalt forskningssamarbeid, og vi vil stimulere til en fortsatt positiv utvikling i forskningssamarbeidet med Kina fremover. Utenriksdepartementet har spilt, og vil spille, en viktig rolle for å få realisert dette utviklingspotensialet, sier kontaktperson for Kina i Forskningsrådet, Thomas Hansteen.

Han fortller at dette er den første av det som forhåpentligvis blir årlige utlysninger sammen med NSFC, og som vil dekke flere temaer rettet mot FNs bærekraftsmål de nærmeste årene.

Utlysningen vil bli publisert i januar 2018 med frist 25. april.

Powered by Labrador CMS