Nyskaping

Stort engasjement for ny forskningssatsing

Forskningsrådets nye forskningsinnsats for temaområdene arbeid, helse, inkludering, migrasjon, oppvekst og velferd har mottatt 70 innspill.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

- Alle innspillene fra forskningsmiljøene og potensielle brukere vil ha stor verdi for den videre utformingen av satsingen, sier Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør i Forskningsrådet.

Forskningsrådet ba om skriftlige innspill til hva som er de viktigste samfunnsutfordringene Norge står overfor de neste ti årene, og til hva som er forskningsbehovene sett i lys av disse utfordringene. I tillegg ble det også bedt om innspill til hva som må til for å drive forskningen på disse feltene framover.

Stor betydning for samfunnsutviklingen

Planen for den nye forskningsinnsatsen skal utarbeides i løpet av 2017. Bakgrunnen er at forskningsprogrammet Sykefravær, arbeid og helse (SYKEFRAVAER) og forskningsprogrammet Velferd, arbeidsliv og migrasjon (VAM), avsluttes i 2018.

– Denne forskningssatsingen vil bli svært viktig for å utvikle kunnskap slik at vi best mulig kan møte samfunnsutfordringene, sier Simonsen.

Her er en oversikt over innspillene som har kommet inn.

Powered by Labrador CMS