Nyskaping

Selverklært bio-hacker Jowan ôsterlund viser frem en mikrobrikke lik den som ansatte har latt seg injisere med.

Svensk selskap injiserer sporbare mikrobrikker under huden til de ansatte

Publisert Sist oppdatert

I den svenske oppstartslaben Epicenter som er en slags kollektiv for rundt 100 oppstartsselskaper og 2000 arbeidere, eksperimenterer man for tiden en ny type overvåkning av medarbeidere.

Mikrobrikker under huden er en metode man lenge har brukt for å merke husdyr, og den har til nå blitt brukt på om lag 150 mennesker som har meldt seg frivillig.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Selve brikken er på størrelse med et riskorn og har flere av de samme funksjonene som et nøkkelkort gjennom NFC-teknologien (Near Field Communication) man finner igjen i blant annet smarttelefoner. Man kan for eksempel åpne døren kun ved å vifte med hånden foran kodelåsen. Ifølge AP kan ansatte som har gått med på ordningen også operere printeren og kjøpe smoothies i kantina med en enkel håndbevegelse.

Mikrobrikken skal ikke være skadelig for kroppen, men den samler data om bevegelsene til «bæreren», slik at dersom det er ønskelig, er det fullt mulig å se om medarbeideren er på kontoret, på do, eller et annet sted hvor han ikke gjør det han skal gjøre. Men siden brikken ikke aktivt kommuniserer med andre dingser, må dette da skje gjennom mottakere som registrerer at brikken har beveget seg inn i et overvåket felt.

Powered by Labrador CMS