Nyskaping

Unngå at andre stjeler navnet ditt

Ny tjeneste skal unngå såkalt navnesnapping.

Publisert Sist oppdatert

Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene har gått sammen om å lage tjenesten Navnesøk for å bidra til en god start for nyetablerere og gründere. Tjenesten skal gjøre det enkelt for nyetablerere å sjekke om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig eller ikke, skriver InnoMag.

– Tjenesten gir bedre kunnskap om oppstartsfasen som næringsdrivende, for det kan være vanskelig å forholde seg til ulike ordninger og finne fram til navn som er både ledig og tillatt, forklarer avdelingsdirektør, Bernt Boldvik i Patentstyret til nettstedet.

Hensikten er å effektivisere navnesøkprosessen og samtidig vise de ulike relevante registreringsmulighetene ved oppstart.

– Navnesøk er også veldig nyttig å bruke hvis du bare ønsker å registrere et domenenavn, eller skal lansere en ny tjeneste eller et nytt produkt. Selv om du for eksempel bare ønsker et domenenavn, blir du oppmerksom på at det kan finnes foretaksnavn eller varemerker som du må respektere, sier Boldvik til InnoMag.

Lanseringen, med 110 gründere og næringsminister Monica Mæland til stede, skjedde nylig under Starte- og drive- dagen i Drammen.

Powered by Labrador CMS