Samfunn

Kollektivtrafikkens samlede billettinntekter økte med 257 millioner, eller 8,4 prosent, til 3,3 milliarder.

Stødig passasjervekst i kollektivtransporten

Kollektivtransporten hadde 9,2 millioner flere påstigninger i 3. kvartal 2016 enn i samme kvartal året før – en samlet økning på 6,8 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Passasjerveksten var jevnt god uansett om transportmiddelet gikk på veg, vann eller skinner, viser tall fra SSB.

Med 5,9 millioner flere påstigninger i 3. kvartal 2016 fikk bussnæringen en vekst i antall passasjerer på 7,9 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Bruken av passasjerbåt, jernbane og sporveg/forstadsbane økte med rundt regnet 6 prosent.

I 3. kvartal har både voksne og skoleelever sin lengste ferie og dette gjør at antall arbeids- og skolereiser blir betydelig redusert.

Det er bare for båt at ferie- og fritidsreiser kompenserer for dette bortfallet i regelmessig persontransport, men bruken av båt påvirkes samtidig sterkt av vær og vind.

Store billettinntekter for jernbane

Passasjerer med jernbane betalte nesten 1,4 milliarder i 3. kvartal 2016. Dette var en økning på 19,0 prosent fra samme periode året før og utgjorde hele 41,8 prosent av samlede billettinntekter fra kollektivtransporten.

Til sammenligning utgjorde jernbanepassasjerene bare 13,4 prosent av samlet påstigningstall.

Kollektivtrafikkens samlede billettinntekter økte med 257 millioner, eller 8,4 prosent, til 3,3 milliarder.

Bussnæringen kjørte inn 4,0 prosent mer i 3. kvartal 2016 enn i samme periode i 2015, mens passasjerveksten samtidig var omtrent det dobbelte.

På tross av at rutebåtene befordret 6,5 prosent flere, var passasjerinntektene så godt som uendret. Sporveg/forstadsbane hadde 2 millioner flere påstigninger, men billettinntektene ble likevel redusert med 16,3 millioner, eller -3,9 prosent.

Powered by Labrador CMS