Samfunn

LEGENDE: Blues-legenden Buddy Guy kommer til Notodden i år. Her fra en konsert i New Orleans i mai.

30 årsjubileum for norske bluesfestivalers mor

Det er ingen tvil: Notodden er blueshovedstaden. Internasjonal anerkjennelse lokker en rekke «guder» innen sjangeren, som Buddy Guy. Hvordan får de det til, og er fremtiden bluesblå?

Publisert Sist oppdatert

– Det var ytterst viktig for oss å få Buddy Guy på plass og vi flyr han inn fra Chicago eksklusivt for denne konserten. Dette har vi jobbet hardt og intenst med, sier festivalsjef Jostein Forsberg som mener at om man driver en bluesfestival så finnes det i dag ikke noe riktigere og viktigere navn enn Buddy Guy. Artisten ble innrullert i Rock and Roll Hall of Fame i 2015.

Notoddens status som Norges ultimate bluesby feires med 30-årsjubileum den første helgen i august, og forventningsfulle festivalgjengere strømmer forbi munnspillmikrofonen som troner i rundkjøringen inn mot byen. Store artister, oaser med akustisk blues, bluescruise og gratiskonsert venter. Den tidligere industribyen, som også står på UNESCOs verdensarvliste, arrangerer den største bluesfestivalen i Skandinavia og i 2016 ble bluesfestivalen på Notodden åsted for en rapport om bluesens status.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS