Samfunn

Den amerikanske økonomiprofessoren Kenneth Rogoff tror ikke Brexit kommer til å skje.

– Brexit kommer ikke til å skje

– De vet ikke hva de gjør.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske professoren Kenneth Rogoff, ved Harvard University, tror ikke Storbritannias uttreden av EU kommer til å skje.

– Jeg tror ikke at de kommer til å gjøre det – det er så galt, sa han under Skagen Fondenes nyttårskonferanse 2017 i Stockholm, skriver SvD Næringsliv.

– De vet ikke hva de gjør. Hele saken er en ubeskrivelig katastrofe. På lang sikt, rundt 10 år frem i tid, er det ikke åpenbart hva som er riktig for Storbritannia, men på kort sikt er Brexit mye mer smertefullt, sa økonomiprofessoren.

Han påpeker at Storbriannias ledere sier de skal forlate EU. Samtidig synes han ikke at eliten hittil har truffet særlig mange gode beslutninger.

Rogoff forteller at det normalt sett tar minst fem år å forhandle frem en handelsavtale, og ytterligere fem år å innføre den. I denne perioden vil Storbritannia få det meget vanskelig, spår han.

Han savner også en plan, og tror også at det neste parlamentsvalget kommer til å handle om Brexit, dersom det ikke kommer en klar plan for uttredenen på bordet.

Powered by Labrador CMS