Samfunn

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) møtte representanter fra NHO, KS og LO da hun tirsdag besøkte EU-hovedstaden Brussel. Den såkalte verftssaken ble ett av diskusjonstemaene.

ESA krever tilbakemelding om verftssaken i april

EFTAs overvåkingsorgan ESA går med på å la Norge forsøke å løse den såkalte verftssaken på hjemmebane, men ber om en statusoppdatering innen 10. april.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i ESAs svar på et brev som Arbeids- og sosialdepartementet sendte til kontrollorganet i Brussel i forrige uke.

Striden gjelder utstasjonerte arbeidstakere fra andre EØS-land som er ansatt på verft, på byggeplasser og i renholdsbransjen i Norge. ESA mener deler av det norske regelverket for slike arbeidstakere er i strid med EØS-avtalen. Norges svar til ESA har vært å be om mer tid til å la partene i arbeidslivet finne en løsning selv.

– Vi er glad for at man på norsk side mener det er mulig å finne en løsning innenfor rammene av utstasjoneringsdirektivet i EØS-avtalen. Nå ser vi fram til hva prosessen mellom partene i arbeidslivet vil føre til, og har bedt om en orientering i april om fremdriften i arbeidet, sier ESAs president Sven Erik Svedman.

I brevet til Norge ber ESA om en tilbakemelding innen 10. april. ESA ber i tillegg om en rapport fra utvalget som Norsk Industri og Fellesforbundet har nedsatt for å forsøke å finne løsninger. Dette utvalget skal etter planen avslutte sitt arbeid innen 1. mai.

Håpet er at forhandlingene skal lede fram til en løsning i forbindelse med tariffoppgjøret i 2018.

Powered by Labrador CMS