Samfunn

Finansminister Siv Jensen har i to omganger svart kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget på spørsmål om SSB-saken. Nå går det mot høring i saken.

Kontrollkomiteen enige om SSB-høring

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har blitt enige om at det skal holdes høring om konflikten i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publisert Sist oppdatert

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har blitt enige om at det skal holdes høring om konflikten i Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Vi har blitt enige om at vi åpner sak, og vi kommer til å sende finansministeren brev om det. Jeg har blitt valgt som saksordfører. Da blir det høring for sannsynligvis de mest involverte, finansministeren og Christine Meyer, men vi skal også diskutere hvilke andre, sier komiteens leder, Dag Terje Andersen (Ap) til VG.

Et tilstrekkelig antall komitémedlemmer hadde på forhånd varslet at de ønsket at det opprettes kontrollsak og avholdes høring for å komme til bunns i feiden mellom finansminister Siv Jensen (Frp) og avgått SSB-sjef Christine Meyer. Først ute var SVs Torgeir Knag Fylkesnes

– Det er problematisk at finansministeren gir en annen versjon av hva som har skjedd og ikke skjedd, enn hva Meyer og andre har gitt, sa Fylkesnes til NTB i forrige uke.

Komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) sa mandag til VG at han under tirsdagens møte ville foreslå at det inviteres til høring. Komiteen har såkalte mindretallsrettigheter, som innebærer at det er tilstrekkelig at fire av ti komitémedlemmer slutter opp om kravet om å opprette en kontrollsak.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har i to omganger svart på en rekke spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Ved begge anledninger har avgått SSB-direktør Christine Meyer bestridt Jensens forklaringer og beskrivelser.

Powered by Labrador CMS