Samfunn

Olje- og energiminister Terje Søviknes risikerer mistillitsforslag.

– MDG vurderer mistillitsforslag

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet skriver at Miljøpartiet de grønne (MDG) vurderer å fremme mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Søviknes.

– Søviknes synes bare å ville presentere tall for Stortinget som øker muligheten for fortsatt vill vest i Barentshavet, sier partiet i en uttalelse.

Tidligere i høst uttalte Søviknes at han ikke kunne gi anslag for hvor lønnsomt Goliat–feltet ville bli. Det viste seg at hans eget direktorat satt på tall om dette.

I et rundskriv Olje- og energidepartementet (OED) sendte til oljebransjen forrige uke kommer det imidlertid frem at Søviknes og co. blant annet gjør «anslag for forventede skatter og avgifter fra petroleumsvirksomheten.

«Departementet utarbeider blant annet anslag for produksjon, investeringer og driftskostnader, samt anslag for forventede skatter og avgifter fra petroleumsvirksomheten», står det i skrivet fra OED, melder Dagbladet.

MDG vurdere derfor å stille mistillit til Terje Søviknes. nå nåralle fakta er på bordet.

– Det er dypt problematisk at Søviknes konsekvent setter oljenæringens interesser foran det norsk folks. De Grønne vil følge saken tett fremover, og utelukker ikke å stille mistillit når vi har fått fullstendig dokumentasjon på bordet, sier Per Espen Stoknes, påtroppende stortingsrepresentant for MDG til avisen.

Les også: http://www.dagensperspektiv.no/samfunnsstyring/2017/minister-i-kryssild

Powered by Labrador CMS