Samfunn

Det offisielle nyhetsbyrået i Nord-Korea, KCNA, offentliggjorde et bildet av det som skal være testen av et nytt luftvernvåpen i helgen.

Nye norske sanksjoner mot Nord-Korea

Norge utvider forbudene mot investeringer i Nord-Koreansk industri.

Publisert Sist oppdatert

Forskriftene om sanksjoner og restriktive tiltak mot Nord-Korea er revidert med virkning fra 9. mai 2017, skriver Utenriksdepartementet i en melding mandag.

Med forskriftsendringen innføres det forbud mot investeringer i Nord-Korea i «konvensjonell våpenrelatert industri, metallurgi, metallbearbeiding og romfart.»

Salg av særskilte tjenester, inkludert «datamaskinrelaterte tjenester og tjenester relatert til gruvedrift, kjemisk industri og raffineringsindustri til personer og enheter i Nord-Korea» forbys også.

– Nord-Koreas prøvesprengninger og missiltester er i strid med Sikkerhetsrådets resolusjoner og utgjør en trussel mot fred og stabilitet regionalt og globalt, heter det i uttalelsen fra Utenriksdepartementet.

Endringene er i tråd med FNs sanksjoner og EUs restriktive tiltak mot Nord-Korea.

Innstrammingene ble offentliggjort kort tid etter at Nord-Korea testet et nytt luftvernvåpen som ble skutt opp nær kystbyen Wonsan, skriver NRK. Det som antas å være et ballistiske kortdistansemissil fløy 450 kilometer før det landet i Japanhavet.

Oppskytingen skjedde kun én uke etter at FNs sikkerhetsråd fordømte forrige oppskyting av en mellomdistanserakett fra det lukkede regimet.

Den norske forskriften som forbyr investeringer i diktaturet gjør imidlertid enkelte unntak. Blant annet tillates investeringer for utviklingsformål rettet direkte mot sivilbefolkningens behov eller for å fremme kjernefysisk nedrustning.

  • Les hele forskriften om sanksjoner og restriktive tiltak mot Nord-Korea her.
Powered by Labrador CMS