Samfunn

Frp-nestleder Per Sandberg på tirsdagens pressekonferanse i forkant av landsmøtet i helgen.

Sandberg mener 160 kommuner er ideelt

Frp-nestleder Per Sandberg mener Frp må holde fast på at kommuner kan tvinges sammen, og sier det blir mindre konflikt hvis Stortinget vedtar kommunegrensene.

Publisert Sist oppdatert

Sandberg som også er leder av partiets programkomité, er ifølge Klassekampen enig med flertallet i landsstyret, som ønsker at helgens landsmøte på Gardermoen skal vedta følgende setning om stridstemaet:

«Stortinget må i perioden vedta en moderne og hensiktsmessig kommunestruktur som ivaretar god tjenesteyting og effektiv bruk av ressursene». Et mindretall i landsstyret ønsker at setningen skal erstattes av «Kommunesammenslåing skal skje frivillig».

I 2003–2004 satt Sandberg i Distriktskommisjonen som gikk gjennom helheten i norsk distriktspolitikk. Den gang landet man på at 160 kommuner var ideelt, noe Sandberg mener er like aktuelt i dag.

– Da vi satt i Distriktskommisjonen fant man fram til undersøkelser som viste felles bo-, arbeids- og serviceområder, og da havnet vi på 160. Det er det naturlige å se på, sier han.

Selv om kommunereformen har skapt mye bråk, tror han ikke på roligere tider dersom Stortinget gir fra seg makten over kommunestrukturen.

– Jeg tror det vil være frigjørende og mindre konfliktskapende at vi fører den primærlinjen vi har i partiprogrammet vårt: Stortinget tar disse avgjørelsene. Så er vi ferdig med denne typen seigpining, for kravene til lokalpolitikerne og kommunene vil ikke bli mindre i framtiden.

Powered by Labrador CMS