Samfunn

Trine Skei Grande.

Venstre-ledere sier nei til Frp-samarbeid etter valget

Flere av fylkeslagene i Venstre er negative til å inngå en samarbeidsavtale med en regjering der Fremskrittspartiet er med.

Publisert Sist oppdatert

Bare ett av fylkeslagene anbefaler regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet, melder NRK etter å ha ringt til samtlige fylkesledere i Venstre. Selv en samarbeidsavtale etter dagens modell, der Venstre står på utsiden av regjering, men likevel har et formalisert samarbeid, vender flere av lagene tommelen ned for.

Halvparten av fylkeslagene her vedtatt klare råd om samarbeidsvalg, og bare ett av dem stiller seg positive til å samarbeide med en regjering der Frp inngår. Temaet er så betent i Venstre, at flere lag har problemer med å anbefale selv en blågrønn regjering utgått av Høyre, KrF og Venstre, fordi en slik regjering mest sannsynlig vil være avhengig av støtte Frp.

– Nå har vi hatt erfaring fra samarbeid med Frp i fire år, og har fått gjennomslag for mange saker som er viktige for Venstre. Men samtidig har det vært en del omkostninger ved å ha en slik samarbeidsavtale, fordi vi står så langt Frp i viktige spørsmål, sier Torunn Sandvand Agder Venstre.

Powered by Labrador CMS