Samfunn

Et flertall av fylkeslagene i Ap har vedtatt eller signalisert at de ikke vil ha et ekstraordinært landsmøte. Dermed blir ikke Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik supplert med en ekstra nestleder med det første. Terje Pedersen / NTB scanpix

Aps fylkeslag sier nei til landsmøte

Publisert Sist oppdatert

Et flertall av Aps fylkeslag sier nei til å holde ekstraordinært landsmøte i kjølvannet av at Trond Giske trakk seg som nestleder.

Trøndelag Ap, partiets største fylkeslag, vedtok nylig å si nei til et ekstraordinært landsmøte. Fylkesleder Hans Erik Ringkjøb i Hordaland sier hans fylkeslag har signalisert til partiledelsen at de ikke ønsker noe slikt møte, skriver Dagbladet. I Akershus ble spørsmålet diskutert onsdag.

– Vi fattet ikke noe vedtak, men holdningen hos oss er at vi skal prøve å unngå et ekstraordinært landsmøte, skriver fylkesleder Sverre Myrli til avisen.

Også fylkeslagene i Oslo, Rogaland og de to Agder-fylkene har tidligere sagt til Dagbladet at de ikke støtter ideen om å kalle inn til landsmøte for å velge en erstatter for Giske. Hedmark Ap og Vestfold Ap har signalisert det samme overfor NTB.

Partisekretær Kjersti Stenseng oppfatter stemningen på grasrota som et ønske om å se fremover.

– Jeg oppfatter at det er et sterkt ønske i organisasjonen om å vende blikket fremover og jobbe med å utvikle politikk basert på de verdiene som forener oss i Arbeiderpartiet, skriver hun i en epost.

Powered by Labrador CMS