Samfunn

Politihøgskolen, her fra utdeling av vitnemål i Oslo i 2015, kan bli flyttet til Økern.

Foreslår ny politihøyskole på Økern

Plan- og bygningsetaten i Oslo vil flytte politihøyskolen fra dagens sentrale plassering på Majorstua til en av flere utvalgte tomter i Groruddalen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettavisen Vårt Oslo. Dagens politihøyskole er i ferd med å bli for liten. Flere alternativer har vært vurdert, men nå har plan- og bygningsetaten i Oslo gått gjennom flere alternativer og endt med en anbefaling.

Fire tomter i området ved Økern eller rundt er foreslått. Videre er to tomter på Furuset og en tomt på Stovner tatt inn. Felles for alle er tomter nær kollektivknutepunkter.

– Av hensyn til studenter og ansatte og for å kunne utnytte Politihøyskolen i byutviklingen, bør en ny tomt være et sted med god tilgjengelighet for sykkel og kollektivtrafikk og tilgang på handel, service, kultur og idrettsanlegg, skriver utvalget i sitt forslaget.

Det er ikke tatt noen beslutning om hvor en nye politihøyskole skal ligge eller når den skal flytte. Det er ikke engang sikkert den skal plasseres i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har imidlertid vært tydelig på at Oslo fremdeles vil kjempe for å beholde skolen i hovedstaden.

Powered by Labrador CMS