Samfunn

En mann studerer prisene på bitcoin og annen kryptovaluta utenfor et vekslingskontor i Seoul.

Sør-Korea innfører nytt system for bitcoinhandel

Publisert Sist oppdatert

Sør-Korea innfører et nytt system hvor handel med bitcoin og annen kryptovaluta blir registrert med navn og mulig å spore.

Nestleder Kim Yong-beom i landets finanskommisjon sier reglene blir innført neste uke. De innebærer blant annet at utlendinger eller personer under 19 år ikke får lov til å kjøpe eller selge bitcoin eller annen digital valuta i Sør-Korea.

For øvrig pålegges landets banker å nekte kundene å åpne kontoer på valutabørser som ikke har et system for å melde fra om mistenkelig handel.

Endringene skal sikre at pengene en investor overfører til en valutabørs kommer fra en bankkonto eid av samme person. På denne måten håper myndighetene å hindre hvitvasking av penger, skatteunndragelser og annen kriminell virksomhet.

Noen av verdens største børser for handel med kryptovaluta har base i Sør-Korea. Regelskjerpelsene kommer etter at myndighetene i landet varslet et forbud mot anonym handel med kryptovaluta og tiltak for å stanse spekulativ handel. Signalene bidro til et kraftig fall i bitcoin-prisen.

Powered by Labrador CMS